Positieve energie van Bløf

Vrije tijd door Sanne_H

Alles Blijft Anders zijn de drie woorden die precies omschrijven waar Bløf op dit moment staat: ze doen hetzelfde, zijn wie ze zijn, maar dan anders. Herkenbaar, maar met een frisse, nieuwe toon. Tevens verwijst de titel van het album naar de dood van drummer Chris Götte, tien jaar geleden. De bandleden geven aan dat sinds zijn dood alles anders blijft.

Paradiso
Het concert in Paradiso van afgelopen dinsdagavond was het tweede concert na het verschijnen van Alles Blijft Anders. Het eerste nummer van het album, Maan En Sterren, was ook het openingsnummer in Paradiso. Het werd al snel duidelijk dat de zaal gevuld was met veel echte fans. Want al is de cd pas enkele dagen te koop, het openingsnummer werd al door menig bezoeker meegezongen. Daarna volgden ook alle andere nummers van het nieuwe album, in dezelfde volgorde als op de cd. Mooi, maar ook even wennen. Bij een concert van Bløf verwacht je toch ook de bekende knallers en hits, en niet alleen nieuw materiaal. Maar zoals Paskal Jakobsen terecht aangaf: "Deze nieuwe nummers worden vanzelf hits en de echte knallers bewaren we voor later op de avond."

Positief & herkenbaar

Het tweede nummer Wijd Open associëren velen vast met de geweldige act die Bløf verzorgde tijdens de actie Serious Request van 3FM, eind 2010. Een lekker up-tempo nummer, waarbij meteen al lekker gedanst en meegezongen werd. Positieve energie brengen en mensen weer laten geloven in zichzelf, dat is wat Bløf wil bereiken met deze plaat. Het stevige nummer Hou Vol Hou Vast sluit perfect aan bij deze gedachte. Het nummer geeft kracht en energie. Daarop volgt We Doen Wat We Kunnen, een rustig nummer, maar minstens net zo krachtig.Nieuw tintje
Alles Blijft Anders werd grotendeels opgenomen in een studio in Berlijn, waar ook REM, Snow Patrol en U2 ooit een album maakten. Op de voorkant van het album prijkt een nieuw logo, net zoals de rest van het artwork ontworpen door Anton Corbijn. Een logo dat de nieuw ingeslagen weg van Bløf onderstreept. Deze nieuwe, frisse toon was ook merkbaar in Paradiso. Het publiek genoot duidelijk van de nieuwe nummers. Tijdens Was Je Maar Hier kon Pascal zelfs even stoppen met zingen, aangezien het publiek de tekst van het refrein al feilloos meezong. Maar hoe goed de nieuwe nummers ook ontvangen werden, het dak ging pas van Paradiso toen de oude bekende nummers gespeeld werden. Want wat is er beter dan keihard meezingen en swingen op Blauwe Ruis, Dansen aan Zee en Alles is Liefde?

Podiumbeesten

Het mooie aan Bløf is dat ze na tien albums en honderden optredens, nog steeds bij ieder concert vol passie en enthousiasme op het podium staan. Deze positieve energie straalt door op het publiek en andersom. Zelfs toen de heren voor de derde keer een buiging maakten en een oorverdovend applaus in ontvangst namen, namen ze de moeite om nog één keer terug het podium op te komen. Om het publiek te trakteren op de 'gouwe ouwe' Lieve Lieveling en de hit Holiday in Spain, waarbij toetsenist en gitarist Bas Kennis de partij van Counting Crows zanger Adam Duritz zeker niet onverdienstelijk voor zijn rekening nam. En om de cirkel rond te maken sloten de mannen af met nog één nummer van het nieuwe album: Was Je Maar Hier. En gelukkig... Ik was er. Wat een heerlijke avond! Prachtige muziek, rocksongs én ballads en een hele hoop positiviteit.


Alles Blijft Anders
Bløf
EAN: 5099909486126
Prijs: 17,99