Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Laura Jansen betovert Paradiso

De Nederlands-Amerikaanse Laura Jansen brak in Nederland in 2009 definitief door met haar cover van Use Somebody van Kings of Leon, maar werd al eerder bekend met Single Girls. Nu, ongeveer anderhalf jaar later, vertelt Laura tegen het 1500-koppige publiek dat deze beide liedjes veel voor haar betekenen. Use Somebody natuurlijk vanwege haar doorbraak, Single Girls omdat het daadwerkelijk op haar slaat. Het ultieme meisjesliedje is een ballad over haar haar ex-vriend (“die eikel”), die het uitmaakte op kerstavond. Trots vertelt Laura dat ze had gehoord dat diezelfde ex Single Girls in een live versie op YouTube had gezien, en daardoor ook had gezien dat Laura hem uitschold. Nog nagenietend van het verhaal neemt de zangeres plaats achter de piano en zingt ze haar debuutsingle met volle overtuiging.

Laura’s band (zoals ze het drietal zelf noemt: ‘mijn lieve mannen’) zorgt voor een welkome afwissing na de ballads die ze vanachter haar piano zingt. De heren op het drumstel en achter de gitaren zetten Laura’s stem kracht bij en zorgen voor meer tempo in haar nummers. Daarmee schudt Laura haar jonge meisjes-imago een klein beetje van zich af.


 


De nummers die Laura voor ons zingt, kenmerken zich door makkelijke melodieën die je snel meezingt en teksten die gaan over universele thema’s. Toch vertelt Laura bij bijna elk nummer haar eigen verhaal, wat ervoor zorgt dat de show erg persoonlijk wordt. Zo gaat het nummer Bells over de kerklokken die ze in Amerika zo vaak hoorde en haar heimwee naar Nederland bezorgden. Het persoonlijke maakt dat je goed gaat luisteren naar de teksten en Laura’s talent nog een beetje extra gaat waarderen.

Wanneer Laura het podium verlaat en als toegift samen met haar band in het midden van de zaal gaat staan, is het publiek vol verwachting. Met een luid ‘ssst’ wijst heel Paradiso elkaar erop dat iedereen stil moet zijn. Het helpt, Laura is met haar heldere en hoge stem nog goed te verstaan. Akoestisch brengt ze, samen met haar band, het nummer I Shall Be Released ten gehore.Na het eerste deel van haar toegift neemt ze met de ballad Pretty Me (een primeur, want: afkomstig van haar nieuwe album) definitief afscheid van haar publiek van vanavond. Wanneer het nummer afgelopen is, blijft heel Paradiso nog even een seconde muisstil. Daarna barst het applaus los. Het lijkt alsof iedereen heel even bedwelmd is door Laura’s prachtige stem. Maar dat kan ook bijna niet anders. Laura Jansen: wat een geweldige zangeres!

Bells / Bells - Deluxe Edition
Laura Jansen
EAN: 0602527253688 / 0602527525419
Prijs: Beide €18,99