TIP: Little Buddha Amsterdam

Vrije tijd door Libby

Een gezellige, rode lounge met Buddhabeelden tekent de Little Buddha in Amsterdam. Deze hippe tent is gevestigd bij het Leidseplein en ligt precies naast de bioscoop The City, welke onlangs geheel gerenoveerd is. Een ideale combinatie voor lekker eten en een filmpje pakken, dus!

In de lounge wordt goede sushi geserveerd en op de menukaart kun je ook nog een aantal kleine hapjes bestellen, zoals springrolls. Heb je nog een gaatje over, dan kun je ook een lekker dessert uitzoeken. De crème brûlée is niet groot, maar ontzettend lekker! Precies genoeg voor dat ene kleine gaatje dat er nog is. 

Als je met de trap omhoog gaat, kom je in het restaurant terecht. Hier wordt een grote kaart aangeboden met veel keuze uit voor-, hoofd- en nagerechten. Verder wordt er in de gehele Little Buddha lekkere loungemuziek gedraaid. Misschien ken je de cd's Buddha Bar & Little Buddha al? Dit zijn de cd's die worden gedraaid door de eigen dj van de bar. Wat betreft de drankjes: de cocktail met ananas en verse munt is iets wat je geproefd moet hebben voordat je weggaat. Maar de andere cocktails zijn ook erg de moeite waard. Standaard zijn ze allerminst, de Mojito zul je dan ook niet terugvinden. De prijs-kwaliteitverhouding van de bar is zeker goed. Het restaurant is niet goedkoop, maar je krijgt zeker waar voor je geld.

 


Heb je iets te vieren, of heb je gewoon zin in een gezellig avondje uit? Dan is de Little Buddha Amsterdam echt een aanrader!

Little Buddha Amsterdam
Kleine Gartmanplantsoen 17
1017 RP Amsterdam
Tel: 020-5307121
020 5307121