Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Spectaculinair Pallazo

De koude wind waait door ons haar, verkleumt onze handen en laat ons rillen. Maar dan zien we voor onze neus een prachtige tent staan. Wat een fijn beeld: lampjes, kaarsjes en chic geklede mensen - snel naar binnen!

We worden in de foyer hartelijk ontvangen met een glaasje bubbels en al snel mogen we de inmiddels beroemde 'Salon Victoria' spiegeltent betreden. We zien rode fluwelen gordijnen, mooi gedekte tafels en honderden kaarsen - we verdwijnen in een compleet andere wereld. De tent stroomt langzaam vol, de mensen kletsen wat met elkaar en smikkelen van de verse broodjes met smeuïge paté, frisse witvis-rilettes en pittige humus. En dan begint de show. We maken kennis met de Queen of Love: een vrolijk en sympathiek vrouwtje met een grappig Amerikaans accent.

Gedurende de avond worden we vermaakt met prachtige liedjes, grapjes en circusacts. We zien jongleurs, trapeze-artiesten, hoela hoeps voorbij komen en één ding is wel duidelijk: we hebben hier echt met vakmensen te maken. De acts zijn dan ook afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Het hoogtepunt is toch wel een meisje dat als een zeemeermin in een bad vol water beweegt. Het thema van de avond is 'de liefde': een prachtig onderwerp natuurlijk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de show van vorig jaar iets leuker en grappiger vond. Het publiek werd toen nog meer betrokken bij de show. Ik ben nu al benieuwd wat het thema van het volgende seizoen gaat worden...

De show wordt afgewisseld met heerlijke gerechten, made by Herman den Blijker himself. Hij is er wederom in geslaagd een verrassend vier gangen-menu samen te stellen; elke gang wordt weer begeleid door een andere tongstrelende wijn. Het menu bestaat uit een goede combinatie van vis (voorgerecht), vegetarisch (tussengerecht) en vlees (hoofdgerecht) en het toetje - een platte brownie met huisgemaakt vanille-ijs en chocoladesaus - is GOD-DE-LIJK!

Het unieke van Palazzo is dat je alles om je heen gebeurt; soms zelfs letterlijk naast, onder of op je tafel. Je maakt als het ware deel uit van het Palazzo-decor. Daarnaast zorgt de combinatie van acrobatiek, komedie, magie en gastronomie ervoor dat je het gevoel hebt dat je je in een andere wereld begeeft. En wie wil er nou niet in een wereld vol liefde en lekker eten zijn?

Palazzo staat van 7 november 2010 tot 28 februari 2011 in Amsterdam Zuidoost, op steenworp afstand van treinstation Amsterdam ArenA. Kijk op de website van Palazzo voor meer informatie.