Lifestyle / Reizen
Reizen

Bijzonder genieten op Kreta

Aan de rand van het dorpje Sarhos kocht Despina jaren geleden een vervallen schuur met een stukje land omgeven door moestuinen en wijngaarden en toverde dit om tot Pervola Petit Maisons.

Het kleine paradijsje dankt haar naam aan het Griekse woord Pervoli dat moestuin betekent. Petit Maisons betekent kleine huisjes en die sfeer hebben de appartementen ook. De sfeervolle appartementen zijn ingericht in een Venitiaanse, Turkse en de eilandstijl en beschikken over al het modern comfort. Eén ding is zeker: alles is langs het stylische oog van eigenaresse Despina geweest. En dat zie je.

Ook buiten viert ontspanning en het thuisgevoel hoogtij. Je vindt er legio plekjes om je even terug te trekken. In de loungehoekjes bijvoorbeeld, de zitzakken bij het zwembad of de hangmatten. Er is ook een barretje voor koude drankjes of een kleine snack. Of je proeft iets vers van het land, want de eigenaar laat je graag meeproeven.

Als je het prachtige Pervola Petit Maisons verlaat en door de straatjes van het dorpje loopt, kom je langs verschillende cafés. Schuif aan voor een traditionele Griekse koffie en geniet van de oude heren die vol passie het laatste nieuws bespreken of fanatiek een potje Backgammon spelen.

Het nabij gelegen Knossos is één van de bekendere toeristische bezienswaardigheden op Kreta, maar daarom niet minder interessant om te bezoeken. Je ziet er o.a. de opgravingen van een Minoïsch paleis van de koning Minos. Naar alle waarschijnlijkheid is het zo'n 4000 jaar oud. Doe een stap terug in de tijd en neem vooral een rondleiding, want vooral de verhalen bij de stenen maken het interessant.

Pervola Petit Maisons ligt op het eiland Kreta, dat op 3,5 uur vliegen van Nederland ligt. Het klimaat op Kreta kenmerkt zich door hete zomers en een mild / warm voor- en najaar. Kreta wordt beschouwd als een erg toeristische bestemming, maar bij Pervola Petit Maisons is het heerlijk rustig en daar niets van te merken.

Kijk op de site van Eliza was here voor meer informatie!

Dit artikel is een advertorial.