Dit zijn de meest bijzondere vakantiebestemmingen in 2018 

Reizen door Roos

Nieuw jaar, nieuwe kansen. En bovenal: nieuwe vakantiedagen! En dat komt goed uit, want er is nog zoveel te ontdekken. Heb je een groot of wat kleiner budget, ben je avontuurlijk of lig je liever op het strand? Dit zijn de meest bijzondere vakantiebestemmingen van 2018 die je in ieder geval moét zien. Begint het al te kriebelen?

 

1. Harar, Ethiopië

Harar is een vrij onbekende stad in Ethiopië die vaak wordt overgeslagen door toeristen die het land bezoeken. En dat is zonde, want de oude binnenstad is een doolhof aan kleine straatjes met gekleurde huizen. De stad wordt ook wel ‘City of Saints’ genoemd en telt 82 moskeeën, het beste bier van Ethiopië en de hoogste kwaliteit koffie. Hier geen straathonden, maar hyena’s die ’s nachts tussen het vuilnis scharrelen. 

Lees ook: Heftig! Dit zijn de 5 meest vervuilde steden ter wereld

 

2. Madagaskar

I like to move it, move it. Madagascar is het thuisland van de Lemurs. Jeweetwel, die kleine aapjes met gestreepte staart uit de film Madagascar. Het Afrikaanse eiland ligt ten oosten van Mozambique en is een waar paradijs met de meest adembenemende natuur die je ooit zal zien. Echt een onvergetelijk vakantieland.

 

3. Jujuy provincie, Argentinië

In het uiterste noordwestelijke puntje van Agentinie vind je de Quebrada de Humahuaca vallei, opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. De indrukwekkende helderoranje gekleurde rotsen zijn miljoenenjaren oud en 9000 jaar voor Christus leefden hier al jagers en verzamelaars.

Lees ook: Wanderlust? Dit zijn de engste plekken ter wereld

 

4. Tbilisi, Georgië

In Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Vanwege de badhuizen met natuurlijke warmtebronnen, heerlijk eten en prachtige architectuur is dit zeker een must see voor 2018. 

 

5. Oaxaca, Mexico

Deze sfeervolle stad wordt beschouwd als het culturele hart van Mexico. Het barst er van de traditionele handwerken en kunsten. In de gelijknamige staat vind je allemaal schattige badplaatsjes en er zijn nog veel inheemse invloeden terug te zien. 

 

6. Wenen, Oostenrijk

Iets dichter bij huis dan bovenstaande bestemmingen, maar daarom niet minder mooi. Deze klassieke stad heeft werkelijk voor ieder wat wils. Veel cultuur, natuurgebieden in de directe nabijheid en ook een wat alternatievere kant die ervoor zorgt dat deze stad ook aantrekkelijk is voor jongeren.

Lees ook: Zien: Op deze tropische eilanden is Expeditie Robinson opgenomen

 

7. Noordelijke kust, Oahu, Hawaii

Wereldberoemd om de torenhoge golven trekt dit gedeelte van Hawaii veel surfers aan. Need we say more?! Bovendien stikt het er van schattige dorpjes aan de mooiste stranden. Wij zien onszelf al op het strand surfers spotten, wat jij? 

 

8. Malmö, Zweden

De derde grootste stad van Zweden telt 180 verschillende nationaliteiten en 450 restaurants. De stad staat bekend om haar enorme verscheidenheid aan lekkere gerechten. 's Avonds kun je genieten van een heerlijke maaltijd met een lekker drankje in de gezellige binnenstad. En het allerbeste: er is een chocoladefabriek.

 

9. Jordan Trail, Jordanië

De Jordan Trail is een 600 km lange wandelroute die dwars door het landschap loopt. Het adembenemende uitzicht op prachtige kliffen, archeologische monumenten en rotswanden is de hike zeker waard. En niet te vergeten een bezoek aan de oude ruïnes van de Petra beschaving die hier duizenden jaren geleden in de rotswanden leefden. Je bereikt de stad via een smalle doorgang in de rotswanden. Echt een aanrader voor de avonturier. 

Lees ook: Wow! Dit zijn de mooiste en meest bizarre stranden ter wereld