Met een Breast Friend sta je sterk

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Elk jaar krijgen zo'n 13.000 vrouwen in Nederland de diagnose borstkanker. Het begin van een verschrikkelijk zware tijd, waarin je wel een Breast Friend kunt gebruiken. Wat een Breast Friend precies is en doet, lees je hier!

Wist je dat...
  • ...borstkanker de op één na meest voorkomende kanker in de wereld is?
  • ...borstkanker geen eenduidige ziekte is? Er zijn veel verschillende varianten met verschillende groeisnelheden die verschillend op behandelingen reageren.
  • ...er ieder jaar wereldwijd bij één miljoen vrouwen borstkanker vastgesteld wordt?
  • ...in Nederland één op de negen vrouwen borstkanker krijgt?
Breast Friend: een grote steun

De diagnose borstkanker zet elk jaar opnieuw het leven van duizenden vrouwen en tientallen mannen op zijn kop en luidt een periode van angst, verwarring en grote onzekerheid in. Juist dan is er behoefte aan een luisterend oor, aan mentale en emotionele ondersteuning, aan iemand op wie de patiënt altijd kan terugvallen. Kortom: een Breast Friend.

Een Breast Friend, vaak een goede vriend(in) of naaste, biedt een luisterend oor en geeft ondersteuning door de patiënt bij te staan met raad en daad en praktische hulp. In zo'n vreselijke tijd is het fijn om iemand te hebben om op terug te vallen.


Waarom is een Breast Friend zo belangrijk?

De diagnose borstkanker is schokkend en traumatisch. Veel vrouwen voelen zich verward en overdonderd door de medische termen die om de oren vliegen en de overload aan informatie. Vaak zijn zij mentaal en emotioneel nog niet zover om belangrijke beslissingen te nemen over hun eigen zorg en behandeling.

Een Breast Friend kan erop toezien dat de patiënt een volledige en complete diagnose krijgt en goed geïnformeerd is over haar eigen borstkanker.


De Breast Friends Award

Om de Breast Friends van Nederland in het zonnetje te zetten, is de Breast Friends Award in het leven geroepen. Voor deze award komen personen in aanmerking die zich op een bijzondere wijze inzetten voor het welzijn van mensen met borstkanker. De winnaar ontvangt ?5000,- en een foto van haar- of hemzelf samen met zijn of haar Breast Friend, gemaakt door topfotograaf Patricia Steur. 

Nomineer nu!
Ken of ben je iemand die het afgelopen jaar een bijzonder initiatief heeft ontwikkeld waar vele borstkankerpatiënten wat aan hebben? Nomineer dit initiatief dan voor 1 september 2011!

Kijk voor meer informatie over de Breast Friends Award 2011, waargebeurde verhalen, prachtige dubbelportretten en persoonlijke tips & tricks om de behandeling makkelijker door te komen op BreastFriends.nl!

Ken jij iemand in jouw omgeving die borstkanker heeft? En hoe steun je deze persoon?