Het juiste beautyproduct: Waar let je op?

Gezicht door Jikke
Je loopt in een parfumerie en de beautyproducten lachen je tegemoet: kwastjes, poederdoosjes en lipsticks in alle soorten, maten en merken. Maar let je nou op bij het kiezen van 'het juiste product?? Ze.nl helpt je op weg!
 
Als je op zoek bent naar een lipstick, kom je in een walhalla van kleuren terecht. Heb je een nieuwe shampoo nodig? Grote kans dat je door de grote keuze aan flessen je haar uiteindelijk niet meer ziet. Waar kun je op letten om de keuze voor een beautyproduct gemakkelijker te maken?
 
Eye-catcher
Je ziet het flesje van dat ene parfum en je kunt er niet voorbij zonder er eerst even aan te ruiken. Gewoon, omdat het flesje zo mooi is. Een product moet een echte eye-catcher zijn om onze aandacht te trekken, want anders lopen we er gewoon langs. De één houdt van kleurige, drukke verpakkingen, de ander van een look die clean en simpel is.


 
Dat belooft wat
?Volumineuze lokken?, belooft die ene shampoo. ?Plakt niet?, staat op dat andere gelpotje. Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk dat wat je wilt bereiken met het product. Kijk goed naar de beloftes van het product.
 
De feel
Misschien geef jij de voorkeur aan haarlak, terwijl je vriendin liever gel of wax in haar lokken smeert. Jij reinigt je gezicht graag met een milk, maar je kunt ook kiezen voor een tonic of lotion. De substantie van een product is belangrijk, want als deze niet fijn aanvoelt, gebruik je het ongetwijfeld niet. Zonde van het geld!


 
Mix en match (met huid)
Terug naar dat prachtige schap met al die lipsticks en lipgloss. Je verdrinkt bijna in de kleurenzee. Hoe kies je nou de juiste lipstick? Kijk eerst naar wat je zelf een mooie kleur vindt en breng een klein beetje aan rond de kaaklijn. Deze komt qua huidskleur het dichtst bij de kleur van je gezicht. Mix en match net zo lang tot je de juiste kleur hebt gevonden. Je kunt hetzelfde doen met andere producten, zoals foundation.
 
Geur
Als jij je doucht, wil je natuurlijk een overheerlijke douchegel of zeep. Let daarbij op de geur (want we willen natuurlijk fris en fruitig onder de douche vandaan komen). Tropisch en zoet of zacht en subtiel? Je neus maakt de keus.


 
Groen
Als jij veel om het milieu en/of om dieren geeft, kun je letten op hoe ?groen? een product is. Zo zijn er beautyproducten met ?groene verpakkingen?, die bijvoorbeeld recyclebaar zijn. Waar je ook naar kunt kijken, is of een product dierproefvrij is. Er bestaat een cosmeticagids met dierproefvrije producten. Vaak staat het ook op de producten zelf aangegeven.
 
Machtig merk
Natuurlijk kun je je keuze baseren op het merk. Misschien zweer jij wel bij Lancôme of is Catrice helemaal jouw ding. Merken hebben een bepaalde naam hoog te houden en zullen er dus alles aan doen om diezelfde kwaliteit af te leveren. Daarom kan het erg veilig voelen om een vast merk te kiezen.


 
Met een naampje
Er zijn ook merken die bekend staan om de naamgeving van hun producten, zoals OPI haar nagellakjes namen geeft als Planks a Lot en Grape? Set? Match. De naam kan gelijk je aandacht trekken en je doen overtuigen om het product te kopen.
 
Kortom, waar hecht jij de meeste waarde aan? Zijn het de looks, de feel of misschien de kwaliteit? Let op die dingen die voor jou belangrijk zijn en maak zo je keuze. Bevalt een product niet? Dan gaat de zoektocht gewoon weer verder.
 
Waar let jij op bij het kopen van een beautyproduct?