Arganolie: Een waar wondermiddel

Gezicht door Donna

De laatste maanden ben ik op advies van mijn moeder pure arganolie gaan gebruiken. Ik had al een aantal keer geklaagd over mijn onzuivere huid en steeds weer probeerde ze me te overtuigen van dit wondermiddel. Waar is arganolie goed voor en hoe werkt het? Ik deel mijn ervaring!

arganolie

Puistjes

Ik ben zelf niet bepaald een beautyqueen te noemen. Ik gebruik al jaren dezelfde dagcrème, ben niet onder de indruk van zogenaamd prachtige cosmeticalijnen en zal zelden te vinden zijn in een winkel waar uitsluitend badderproducten worden verkocht. Ik heb geen geduld om me in alle verschillende bestanddelen te verdiepen. Als ik een pukkel heb, pak ik iets uit het schap waar 'bestrijdt puistjes' opstaat. Tot zo ver reikt mijn interesse dus.

arganolie

Wat is arganolie?

Toch lieten de lofzangen van mijn moeder over arganolie mij niet geheel ongeroerd. Ik besloot me te verdiepen. Want wat is arganolie, eigenlijk? Arganolie wordt gemaakt van de geperste vruchten van de arganboom. Het is een schaarse olie die vanwege zijn vele mogelijke toepassingen ook wel 'vloeibaar goud' wordt genoemd.

Waar is arganolie goed voor?

Arganolie is voor van alles goed. Van het versterken van je nagels tot het behandelen van ernstige huidaandoeningen: arganolie voedt, hydrateert en versterkt. Niet alleen gaat het daardoor rimpels tegen: het middel roeit puistjes uit, zorgt voor een zijdezachte, soepele huid en rekent af met droge, jeukende plekjes.

Arganolie tegen onzuiverheden

Vol goede moed greep ik naar mijn gloednieuwe flesje met pure arganolie. Ik smeerde mijn gehele lichaam ermee in, van mijn vettige T-zone tot mijn droge onderbenen. De olie kriebelde een beetje op mijn huid: ik voelde een reactie na het aanbrengen. Al snel drong de arganolie diep in mijn huid en voelde ik hoe mijn huid daar een oppepper van kreeg.

arganolie

Arganolie is aanrader!

Nu, een paar maanden later, ben ik net zo enthousiast over de arganolie als mijn moeder. Mijn huid ziet er prachtig en fris uit, van mee-eters is geen sprake meer en ik krijg continu complimentjes dat ik zo straal. Oude littekentjes trekken langzaam weg, mijn straie neemt af en de droge plekjes op mijn bovenarmen zijn volledig verdwenen. Ik kan het jullie dan ook echt van harte aanbevelen. Dit natuurlijke product haalt hoe dan ook het beste in jouw huid naar boven. En, niet geheel onbelangrijk: de prijs valt reuze mee als je kijkt naar wat je ervoor krijgt!

Zou jij arganolie gebruiken?