ZeTipt: Vakantiebestemmingen

Reizen door Betty
Dingen waar we geen genoeg van krijgen hebben we allemaal: liedjes, beautyproducten, restaurants, cd?s, geurtjes, clubs, films, recepten... Graag delen wij onze favorieten met jullie. Dit keer tipt Ze: vakantiebestemmingen!

Maresa tipt: Las Vegas
"Na een dag of drie heb je het wel gezien", is wat ik het meest hoor over Las Vegas. I respectfully disagree! In Las Vegas kom ik keer op keer terug en nee, niet om te gokken. De sfeer, de lichtjes, de fantastische (outlet) malls, de indrukwekkende hotels, de pretparken en entertainment in de hotels... Ook de Fremont Street Experience is elke keer anders. Daarbij kun je vanuit Las Vegas de mooiste excursies maken, onder meer naar de Grand Canyon en andere nationale parken. Ja: ook na mijn vierde bezoek blijf ik erbij: viva Las Vegas! I?ll be back.

Madelon tipt: Kreta

Qua ?zon-zee-strand?-vakantiebestemmingen staat Kreta bij mij op nummer één. Twee jaar geleden heb ik er de hele zomer doorgebracht als lid van een animatieteam en het was mijn beste zomer ooit. Het Griekse eiland is leuk voor iedereen: het biedt het inmiddels welbekende Oh Oh Cherso-feestgedruis op Starbeach, maar is ook heerlijk rustig als je de zuidkust opzoekt. Op de wat minder toeristische plekken eet je verrukkelijk verse vis, heerlijke Griekse salades en geniet je van het authentieke Kreta. Bovendien kan je ervoor kiezen om een hele dag te gieren en glijden in één van de waterparken. Ben je nog nooit op Kreta geweest? Geloof me, het is zeker een bezoekje waard.

Rosanneke tipt: New York
Ik ga het liefst op vakantie naar New York. Ik ben er inmiddels al drie keer geweest, maar elke keer zie ik weer andere dingen. De stad is groot en divers genoeg om je in te vermaken en elk seizoen heeft z'n charme. Zo ga je in de zomer met een boek en een iced macchiato in Central Park liggen en daarna cocktails drinken op het rooftop terrace van het Hudson Hotel. In de winter ga je schaatsen bij Rockefeller Center en vergaap je je aan de prachtige etalages op Fifth Avenue. De sfeer, de mensen, de wolkenkrabbers: je moet het echt eens gezien hebben!

Esther tipt: Portugal
Dit jaar ben ik voor de tweede keer naar Portugal geweest. Een geweldig land met heerlijke temperaturen en slechts op een kleine drie uur vliegen afstand. Vanuit Altura, de plaats waar ik geweest ben, kun je veel dingen ondernemen. Zo kun je met een (huur)auto langs de kustlijn toeren, een dagje naar Spanje (Sevilla, here I come!) en niet te vergeten naar het Salou van Portugal: Albufeira. Kortom, er is genoeg om je mee te vermaken! Bijkomend voordeel is ook nog dat het er relatief goedkoop is. Voor ?500,- per persoon inclusief vlucht en belastingen kun je elf dagen lang onbeperkt genieten.

Donna tipt: Barcelona
Eén van mijn favoriete vakantiebestemmingen is de stad Barcelona. Een stad die in mijn optiek barst van de verrassingen. Wanneer je je kaart op het nachtkastje van je hotel bent vergeten en gewoon zonder plan door de stad gaat wandelen, kom je de mooiste plekken tegen. Gave winkeltjes, prachtige kunst, indrukwekkende toeristische attracties en gezellige terrasjes. De week die ik in deze mooie stad heb doorgebracht, zal me voor altijd bij blijven.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?