SEXETERA: Het belang van seks

Intiem door Donna
In SEXETERA wordt eens in de twee weken een panel aan vrouwen ondervraagd over hun seksleven. Deze week geeft het panel antwoord op de volgende vraag: 'Hoe belangrijk is seks voor jou?'

Tegenwoordig hoef je maar een gemiddelde televisiezender te bekijken en je wordt met seks om je oren geslagen. Het is eigenlijk not done om géén seksleven te hebben, althans, zo lijkt de boodschap van de media te luiden. Maar hoe beleven wij vrouwen dat nu echt? Is seks echt zo belangrijk voor ons? Ik vroeg het aan het SEXETERA-panel! 


1. Seks als primaire behoefte
Een dag niet gesekst, is een dag niet geleefd.

So me: "Seks is belangrijk voor mij! Ik heb net een nieuwe vriend en wij kunnen niet van elkaar afblijven! Zou dit niet het geval zijn, dan denk ik dat ik ook vrij onzeker over mezelf zou worden. Ben ik wel mooi genoeg voor hem? Naast pure lust is seks voor mij namelijk ook een bevestiging. Je leert elkaar er nog beter door kennen en het zorgt ook nog eens voor erg leuke momenten. Wat wil een vrouw nog meer?!"

Pure: "Als het om seks gaat ben ik net een man geloof ik. Mijn vriendinnen snappen er niks van, maar als ik een tijdje droogsta word ik gewoon gek. Afgelopen jaar heb ik ongeveer drie maanden geen seks gehad. Ik telde de dagen en werd iedere dag chagrijniger. Kon nergens anders aan denken en kletste m'n vriendinnen de oren van 't hoofd over hoe rot ik me wel niet voelde. Tot ik eindelijk iemand ontmoette die precies hetzelfde voelde. We belandden bij elkaar in bed, werden friends with benefits en uiteindelijk hebben we een jaar gedate. Als we ruzie hadden, maakte seks het altijd goed. Als ik hoofdpijn heb, is seks het beste medicijn. Je kan dus wel zeggen dat seks ontzettend belangrijk voor me is, want na één week geen seks word ik al gek!"
 

2. Seks als bevestiging van je relatie
Hoera, ik lig nog in de markt!

Secret Lady: "Seks is voor mij in een relatie wel heel belangrijk. Het is niet alleen gewoon heel fijn en lekker, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je weer nader tot elkaar komt. Ik geloof wel dat het meer is dan alleen lichamelijke eenheid en dat je ook op geestelijk/ emotioneel niveau 'samensmelt'. Dat heeft een heel positief effect op je relatie in het dagelijks leven! Om die reden zou ik ook geen one-night-stand kunnen hebben, omdat ik me emotioneel eerst helemaal veilig moet kunnen voelen bij een man. Pas dan ben ik in staat me volledig over te geven aan het mooiste genot wat je samen kunt beleven! De manier waarop bepaal je samen en kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt! Ik vind het dan ook heel belangrijk regelmatig iets nieuws uit te proberen en er vooral ook veel plezier aan te beleven samen!"

Lilly: "Seks is voor mij best belangrijk, omdat mij dat toch een soort van vertrouwen geeft in elkaar en in de relatie. Mijn vriend en ik hebben niet allebei hetzelfde gevoel hierover volgens mij. Voor hem is het soms ook alleen de lust. Het geeft mij ook het gevoel dat hij bij me wil zijn, opgewonden van me wordt en me dus nog aantrekkelijk vindt. Daarnaast kan het soms ook als een troost werken. Op zo'n moment heb ik echt het gevoel dat we samen één zijn. Dus wat voor situatie zich ook voordoet: er is altijd wel een reden voor seks in de relatie."

Renske: "Naar mijn mening bestaat een relatie zeker voor een groot deel uit vriendschap. Maar wanneer er geen lust aanwezig is, is het toch niet compleet. Dus voor mij is seks in een relatie inderdaad belangrijk. Elkaar laten genieten en samen experimenteren, dat maakt de relatie een stuk hechter..."

 

Sharon: "Voor mij is seks heel erg belangrijk in een relatie. Want het is toch een soort samenspel van elkaar aanvoelen. En je moet je genoeg op je gemak voelen bij de ander, zodat je kunt praten met elkaar over wat je wel en niet fijn vindt. Ik denk daarom ook dat de seks een goede afspiegeling is van (de staat van) je relatie."

Angel91: "Ik vind seks wel erg belangrijk in een relatie. Als het klikt, maar de seks is niks en je krijgt het niet verholpen... Dan vind ik dat de relatie ten einde loopt. Ik zou zelf nooit de seks uit mijn relatie laten verdwijnen, ook niet als ik later kinderen heb."

3. Seks als goeie bonus
Er is wel meer in de wereld!
 
Bonita: "Seks is geen noodzaak, maar maakt mijn relatie wel een stuk uitdagender, you never know what will happen."
 
Suus: "Seks in mijn relatie is niet zo belangrijk, maar wel mooi meegenomen. Voor mij is liefde die mijn man mij geeft veel belangrijker dan seks. Van een gemeende zoen, een streling door mijn haar en gekriebel over mijn rug geniet ik intens. Als ik daar op in ga en er vloeit seks uit, dan is dat prima. Mijn man werkt onregelmatig en ik mag tegenwoordig in mijn handen klappen als ik één keer per week seks heb met hem. De seks is goed. Ik kom aan mijn trekken en hij ook. En anders liggen er altijd nog speeltjes in mijn nachtkastje."

Eden: "Seks is best belangrijk, maar zeker niet het belangrijkste in onze relatie. Soms vrijen we vijf keer per week, soms een paar weken niet. Ligt ook aan wat voor tv-programma we kijken... Na een aflevering van de tv-serie
The L-Word is het 90% zeker dat we vrijen! Wel knuffelen, strelen en zoenen we vaak: heerlijk!"
 
 
4. Seks? 
Ik ben bijna vergeten hoe het moet!

Diana: "Ik vond seks altijd heel belangrijk, maar nu ik al vijf jaar met mijn vriend ben, schiet het er vaak bij in. Ik heb het gewoon vaak te druk op mijn werk om dan thuis ook nog aan te bak te moeten. Mijn vriend vindt het weleens frustrerend, omdat we soms maanden niet vrijen. Maar ik vind dat hij het heeft te accepteren. Ik ga niets tegen mijn zin doen."

Melin: "Seks, ik mis het enorm. Mijn man en ik hebben al meer dan een jaar geen seks gehad. Al mijn pogingen om hem te verleiden, gaan in niets op. Ik voel mij zo genegeerd en onbemind. Toch hebben we het verder heel leuk, waardoor het geen breekpunt is. Maar soms heb ik het idee dat ik meer een zus voor hem ben. En tja: met je zus wil je niet neuken."

Hoe belangrijk is seks voor jou(w relatie)?