Beauty / Make-up
Make-up

Goedkope vs. dure make-up: Nagellak

Make-up is er in alle soorten en maten. Daarnaast kan de prijs per product enorm variëren. In deze rubriek wordt hetzelfde product van een goedkoop en een duur merk met elkaar vergeleken. Welke is zijn prijs waard?

De vorige keer hebben we twee verschillende soorten lipstick met elkaar vergeleken. Nu is het de beurt aan de nagellak. Ik zal een nagellak van het budgetmerk Catrice (ongeveer ? 2,50) vergelijken met een exemplaar van het merk O.P.I (ongeveer ? 13,50).

De verpakking
Catrice: De nagellak zit in een cilindervormig, glazen flesje met een passende, plastic, zwarte dop. Het flesje nagellak ziet er stijlvol uit.
O.P.I: De nagellak van O.P.I wordt verpakt in een klassieker ogend flesje. Het glazen gedeelte ziet er chique uit en de lange dop maakt het geheel mooi af.
Winnaar: Ik vind het leuk om te zien dat beide merken zo'n herkenbaar flesje hebben geproduceerd. Daardoor is het van een afstand al duidelijk te zien om welk merk het gaat. Ik vind beide flesjes mooi, maar die van O.P.I wint deze ronde wat mij betreft met kleine voorsprong. Ik vind het dopje namelijk makkelijker in de hand te houden dan die van Catrice.


Het product
Catrice: De nagellak van Catrice is gemakkelijk aan te brengen. De lak is niet superdun, maar smeert toch gemakkelijk uit. Met één laagje dekt de nagellak niet en droogt hij een beetje streperig op. Maar met twee laagjes zijn beide problemen de wereld uit geholpen, met een dekkend, effen effect tot gevolg.
O.P.I: Deze nagellak is heel gemakkelijk aan te brengen. Hij lijkt tijdens het aanbrengen dunner te zijn dan die van Catrice, maar hij dekt toch al in één keer. Om helemaal een mooi effect te krijgen, besluit ik toch een tweede laagje aan te brengen. Omdat de nagellak zo dun is, droogt hij lekker snel!
Winnaar: Ook deze ronde gaat naar O.P.I, omdat deze nagellak net iets makkelijker is aan te brengen en net iets dekkender is dan die van Catrice. Overigens vind ik die van Catrice ook zeker niet vervelend lakken!

De houdbaarheid
Catrice: Ik heb de nagellak van Catrice met twee laagjes en een topcoat aangebracht. De lak houdt zich prima, hij gaat drie à vier dagen mee zonder echt te chippen. De chips ontstaan wel eerder als je veel werk doet met je handen, zoals schoonmaken.
O.P.I: Ook deze nagellak heb ik twee keer aangebracht met een topcoat. Hij glanst ontzettend mooi, maar ik heb bij deze nagellak eerder chips gezien dan bij die van Catrice. Halverwege de tweede dag moest ik de uiteindes van mijn nagels al een beetje bijwerken.
Winnaar: Wat de houdbaarheid betreft is de nagellak van Catrice de winnaar. De nagellak van O.P.I houdt prima, maar je moet de uiteinden wel af en toe bijwerken. Maar bij die van Catrice was dat ruim drie dagen niet nodig!


De verkrijgbaarheid
Catrice: Catrice is alleen verkrijgbaar bij Kruidvat. Maar aangezien er overal wel een filiaal van het Kruidvat te vinden is, lijkt het me geen probleem om aan deze nagellak te komen! Het assortiment is redelijk groot en bij iedere limited edition van Catrice verschijnen er ook enkele nagellakkleurtjes.
O.P.I: Ik heb mijn nagellak van O.P.I gekocht in een New Yorkse supermarkt. Maar in Nederland kun je O.P.I alleen vinden in gespecialiseerde drogisterijen en/of bij enkele schoonheidsspecialistes en nagelstylistes. O.P.I beschikt wel over een gigantisch assortiment en breidt dit vaak uit met een limited edition.
Winnaar: Deze ronde gaat wederom naar Catrice. Je hebt genoeg keuze uit verschillende kleurtjes en de verkrijgbaarheid is top.

De prijs
Catrice: De prijs voor een flesje nagellak van Catrice is ongeveer ? 2,50 voor 10 ml. Dat is echt heel weinig voor wat je krijgt. Ik gebruik heel vaak nagellak, maar heb zo?n hoeveelheid nog nooit opgemaakt.
O.P.I: In een flesje nagellak van O.P.I zit 15 ml. Maar daar betaal je dan wel ongeveer ? 13,50 voor.
Winnaar: Ook wat de prijs betreft vind ik Catrice de winnaar. Omgerekend zou je voor dezelfde hoeveelheid ? 3,70 betalen. Je kunt dus bijna vier verschillende kleuren nagellak van Catrice kopen voor één flesje O.P.I.


Conclusie
Ik ben een enorme fan van Catrice-nagellak, dus misschien was ik een beetje bevooroordeeld toen ik aan deze vergelijking begon. Aan de andere kant ben ik gek op mijn exemplaar van O.P.I. Kwalitatief gezien is die - eerlijk is eerlijk - echt wel beter. Hij glanst mooier en de kleur is echt intens. Toch zou ik in het geval van nagellak zeggen: ga voor die van Catrice, als je de kleuren mooi vindt. De kwaliteit is prima en de verkrijgbaarheid en de prijs zijn geweldig.
Mocht je toch geïnteresseed zijn in een breder assortiment aan kleuren, dan ben je bij O.P.I aan het goede adres. Echt alle kleuren en finishes zijn verkrijgbaar, en altijd volgens de laatste trends.

Heb jij ervaring met één of allebei de merken? En waar gaat, op het gebied van nagellak, jouw voorkeur naar uit? Duur of goedkoop?