Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

De sportschool is niet mijn vriend

Reageer 0
Je kent ze wel: van die vrouwen die alles kunnen eten zonder een grammetje vet te ontwikkelen. Heel frustrerend. Ooit was ik één van hen, maar die tijd is voorbij. Don?t: chocola. Do: sporten. Maar ik haat sport en I love chocola.

Belangrijkere dingen
Oké, ik geef toe, ik ben al een poosje niet meer naar de sportschool geweest. Om precies te zijn heb ik mezelf al twee maanden lang weten te overtuigen dat het niet nodig was om te sporten, dat ik belangrijkere dingen te doen had en dat mijn lichaam nog altijd even soepel en strak is als tien jaar geleden. Over dat laatste valt te discussiëren, maar ik had zeer zeker belangrijkere dingen te doen?

In gevecht met mezelf
Elke week weer ga ik een strijd met mezelf aan. Dit begint in de ochtend op de dag dat ik met mezelf heb afgesproken om te sporten en zet zich voort tot het moment dat ik thuis kom na werk, nog altijd in de veronderstelling dat ik mijn spullen pak en naar de sportschool fiets. Dat ene moment als ik thuis kom is cruciaal. Dat is het moment dat ik binnen een fractie van een seconde bedenk dat ik eigenlijk ook wel heel veel dingen thuis te doen heb. De afwas. Eten maken. De was. Stofzuigen. Qualitytime met mezelf. Kopje thee drinken. Even op internet (alsof ik dat nog niet genoeg doe).


Een stukje schrijven, want ineens schiet de inspiratie als wortels uit de grond, natúúrlijk. En ik moet eigenlijk ook nog even met mijn vriendinnetje bellen om de afgelopen dagen door te nemen. We moeten uiteraard wel op de hoogte blijven van alle belangrijke zaken die zich in onze interessante levens afspelen, ook al hebben we elkaar twee dagen geleden nog gezien. Er kan veel veranderen in 48 uur, toch?

Kortom: er zijn een hoop belangrijkere dingen in het leven dan sport en dat bedenk ik vaak pas op het allerlaatste moment.

De God van de Sport ziet alles
Als ik eenmaal heb besloten dat ik ál die andere dingen toch wel écht vandaag móet doen, valt er een last van mijn schouders. Ik hoef niet te sporten, nee, want er zijn andere dingen die óók moeten gebeuren en er moeten nu eenmaal keuzes worden gemaakt in het leven.

Héél soms gebeurt het dat de God van de Sport ? ja, ja, kijk maar uit - me op slinkse wijze confronteert met mijn gespijbel. Opeens blijkt dat ik na een uurtje alle andere 'belangrijke' zaken heb afgehandeld en dat sommige dingen toch eigenlijk minder belangrijk waren:
 1. Ik heb geen was.
 2. Stofzuigen had ik gisteren al gedaan om niet te hoeven sporten.
 3. Mijn beste vriendin heeft geen tijd om te bellen.
Als het schuldgevoel vervolgens op heel sluwe wijze door mijn aderen begint te kruipen en ik helemaal niets meer kan bedenken om er onderuit te komen, besluit ik eindelijk om dan tóch maar - verdomme - naar de sportschool te fietsen. Eenmaal aangekomen ben ik altijd heel erg trots op mezelf, laat staan als ik na een uurtje intensief zweten de sportschool weer verlaat.


Eerlijk is eerlijk: sporten voelt goed en na afloop heb ik zowaar meer energie dan ervoor. Maar waarom is het toch elke keer weer zo moeilijk om die eerste stap te zetten?

Konden we maar voor eeuwig slank en strak blijven zonder hier iets voor te doen. If only?

Wat zijn jullie tips & trucs om fit en gezond te blijven?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 8 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Claudia

  Ik ging een tijdje best regelmatig, geeft inderdaad een goed gevoel. Nu moet ik een half uur naar stage fietsen. Dus ik sport al met al toch al 5 uur per week (ja die verhoogde hartslag is er wel! net als het bezweette shirt - ik trek op stage een ander shirt aan).
  Laatst ging ik sporten zodat ik daarna in de sauna kon :P 20 minuten crosstrainer en toen meteen de sauna in, haha. Maar dat kwam doordat je rondes hebt voor de sauna, telkens 3 kwartier waarbij mannen, vrouwen en gemixt elkaar afwisseld, dus we moésten wel stoppen na 20 minuten ;)

 • DesireeMelanie

  Tot de laatste alinea dacht ik: Gelukkig, ik ben niet de enige die sport haat! Maar helaas, ook jij vind dat het goed voelt en je hebt meer energie na het sporten dan ervoor...

  Doe ik iets verkeerd? Ik heb ruim 3 maanden elke week 2x gesport met m'n vriendin, en elke keer weer ging ik met tegenzin heen (niet omdat het niet gezellig was) en kwam ik totaal afgepeigerd en uitgeteld weer thuis. Wat was ik blij dat zij met sporten stopte omdat ze een jaar naar het buitenland gaat, dan mocht ik ook stoppen! Ik vind het vreselijk. Het is bijna nog erger dan naar de tandarts gaan, en dan overdrijf ik niet...

  Mijn oplossing: koop een Wii! Serieus. Ik heb hem nu twee weken, en doe het (bijna) elke dag minstens een uur. Tennis, boksen, zwaardvechten, honkbal, Aerobics, Yoga, alles kan er mee! En het is leuk vanwege het spelelement, én je hoeft er niet voor buiten de deur! Meaning: voor het sporten was ik bijna een uur kwijt aan reizen, omkleden, omkleden, reizen, plus 1,5 uur sporten. Dat is bijna de hele middag of avond. Nu, gewoon, TV aan, Wii aan, en sporten maar!
  Daarnaast is het uiteindelijk goedkoper dan een sportschool abonnement... Ik vind het echt een uitkomst.

 • MC

  haha ik kan ook van alles eten en kom niks aan (gelukkig)
  Maar sporten vind ik toch ook heel leuk

 • alexanouk

  De sportschool en ik zullen nooit vriendinnetjes worden ben ik bang !
  Ik loop,fiets of ren liever en dat is ook véél voordeliger dan zo'n duur abonnement !
  @ Menno - wel grappig zoals jij het voor ogen hebt,haha
  Samen sporten kan je net dat extra duwtje in de rug geven ;)

 • Menno

  Praktische tip: gaat samen met een vriendin sporten en tijdens het zweten op de loopband neem je samen met haar de laatste 48 uur door. (Dat impliceert dat je om de twee dagen met haar gaat sporten.)

 • Jamura

  @ Floor: ook (veel) dunne vrouwen moeten er voor werken om zo mooi dun te zijn, toch?

 • limchick

  ik ben maar gaan voetballen. en gym op school is ook makkelijk , haha . zo sport ik nu ruim 9 uur in 4 dagen, en drie dagen niks doen. maar dan vergeet ik het fietsen naar school. xD ongeveer 25 km per dag.. tikt lekker aan zo, sporten. ^^

 • nynke

  ik maak mezelf wijs dat met het openbaar vervoer ook een soort sport is.. ;)
  en daarnaast stappen ook, aangezien ik dan de hele avond sta te dansen.. en als ik aan het werk en van 7 tot half 6 constant bezig ben.... :P allemaal "sport"

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen