ZeTest: Guhl Prachtig Lang

Haar door Fleur
Een jaar geleden besloot ik mijn haar te laten groeien. Bijpunten en in model laten brengen wilde ik natuurlijk nog wel, maar voor mij (voorlopig) geen coupe tot boven mijn schouders meer. Na een behoorlijke dosis geduld kan ik nu een flinke paardenstaart maken: eindelijk lang haar! Alleen, hoe blijft het mooi? Guhl zegt het te weten.

Wat is het?

De kapper Gustav Guhl was in de jaren dertig een trendsetter op het gebied van haarverzorgingsproducten, die toen erg in trek raakten. Hij vond dat deze producten het best natuurlijke ingrediënten konden bevatten. Anno 2011 hanteert Guhl dit concept nog steeds.

In de producten van de Prachtig Lang-lijn, die bestaat uit een shampoo, crème-conditioner en haarmelkspray, zitten aloë vera-melk en citroengras. Deze ingrediënten zouden zorgen voor een goed verzorgde, frisse haar aanzet, glanzende lengtes en gezonde punten. Precies wat lange lokken volgens Guhl nodig hebben!

Hoe werkt het?
Haarproducten van Guhl zijn geconcentreerd, dus neem voor de shampoo en de conditioner een hoeveelheid niet groter dan een hazelnoot op je hand. Masseer het vervolgens licht in je haar. Laat het even inwerken en spoel het daarna grondig uit. Breng vervolgens op nat of droog haar de haarmelkspray aan, met name op droge punten. De spray hoef je niet uit te spoelen.


ZeTest

Meteen als ik het flesje met de lichtgele shampoo open, word ik vrolijk: er komt een frisse geur uit die doet denken aan zonnebrandcrème - vakantiegevoel! Geen straf om je dag mee te beginnen. Ik was volgens de instructies mijn haar. Na de shampoo te hebben uitgespoeld ruikt mijn haar heerlijk, maar het is, zoals bij mij vaker het geval is, nog een beetje stug. Dit verandert heel snel nadat ik de conditioner heb aangebracht, die ik er ook makkelijk weer uitspoel.

Eenmaal uit de douche merk ik dat ik mijn haar zonder enkele moeite kan doorkammen. Resten van de conditioner zijn nergens te bekennen. Ik droog het met mijn handdoek en spuit, als allerlaatste stap, de haarmelkspray op mijn haarpunten.

Na mijn haar (op natuurlijke manier) te hebben laten drogen, merk ik duidelijk resultaat: mijn lokken voelen licht aan, hebben een gezonde glans en zien er - inclusief de punten - uit alsof ze nog nooit met verf, een krultang of föhn in aanraking zijn gekomen.

Voor mij is het duidelijk: deze Guhl-lijn doet haar naam eer aan.

Guhl Prachtig Lang is te koop bij drogisterijen en is geschikt voor haar vanaf schouderlengte. Voor de shampoo en conditioner (200 ml) betaal je ?5,69 en de melkhaarspray (125 ml) ?6,69. Meer informatie vind je hier.