Je zal het maar hebben - deel I

De maatschappij door Janneke
Een vrouw die tweehonderd keer per dag klaarkomt, een man die geen kou voelt en een meisje dat allergisch is voor water: allemaal zijn we anders, maar deze personen zijn wel erg uniek. Bekijk hier vijf bijzondere personen.

De vrouw die plots 50 jaar ouder was

Een maand geleden was het al in het nieuws: Nguyen Thi Pong: een knappe 26-jarige vrouw die er plots uitzag als een 70-jarige granny. Nguyen was 23 jaar oud, toen ze opeens zware jeuk kreeg en haar gezicht helemaal inzakte. Volgens de Vietnamese vrouw was dat het gevolg van een levenslange allergie voor vis en ander voedsel dat uit de zee komt. Drie jaar lang heeft ze met een masker opgelopen, tot een maand geleden. Ze deed haar verhaal bij de pers en toonde haar gezicht.

Doktoren proberen er alles aan te doen om Nguyen haar jeugdige gezichtje terug te geven, maar het lijkt erop dat dit ?m niet gaat worden. "Het lijkt wel of ik een oude vrouw ben met een aantal bevallingen achter de rug, als je de slappe huid op mijn gezicht, borst en buik ziet." Gelukkig hoeft Nguyen niet bang te zijn dat haar kersverse man haar verlaat, want die heeft al aangegeven dat hij nog steeds van haar houdt.


De man die geen kou voelt

Wij als grote koukleumen lopen al te piepen als de verwarming niet op 21 graden staat op de redactie, maar deze man zou hier nooit last van hebben. Wim Hof - ook wel The Ice Man genoemd - huppelt met gemak door metersdiepe sneeuw, zwemt met plezier in ijskoud water en zit net zo lief op een groot ijsblok.

Wie deze man is? Een doodgewone 52-jarige Limburger! Nou ja, doodgewoon? Wim kan meer dan anderhalf uur tot zijn nek in een bak ijsblokken blijven zitten, zonder ook maar één kick te geven. Ook loopt hij halfnaakt marathons door de sneeuw. Inmiddels is The Ice Man al behoorlijk bekend in Duitsland, Amerika en China.

Wim beweert door middel van een soort meditatie zijn eigen autonome zenuwstelsel en zijn immuunsysteem te kunnen aansturen. Op die manier houdt hij zijn lichaamstemperatuur in het ijs op peil. Brrrrr, wij houden het hier lekker bij de kachel en een grote kop thee!


The Ice Man                                                Sarah Carmen

De vrouw met tweehonderd orgasmes per dag

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen mening, maar waarschijnlijk zijn we het over één ding eens: seks is fijn, en klaarkomen al helemaal! Maar hoe zouden we het vinden als we per dag wel tweehonderd keer klaarkomen?

Sarah Carmen lijdt aan PSAS (Permanent Sexual Arousal Sundrome) en maakt gemiddeld tweehonderd orgasmes per dag mee. Of ze de hele dag door aan het seksen is? Nee dat niet. Sarah kan namelijk van elke trilling - of trillend geluid - klaarkomen. Een ritje met de trein, het geluid van een haardroger of dat van een kopieerapparaat: al deze doodgewone dagelijkse bezigheden brengen Sarah tot een hoogtepunt.  

Als schoonheidsspecialiste is het voor Sarah soms best moeilijk om geconcentreerd aan het werk te blijven. "Laatst deed ik een bikini-wax bij een klant, een werkje waarbij je absoluut geconcentreerd moet werken. Door mijn orgasmes trillen mijn handen, waardoor ik deze taak moeilijk kan verrichten."

Sarahs vrienden noemen haar the luckiest girl ever, maar wij vragen ons af of dit nou echt wel zo pretje is. Het tikken op onze toetsenbordjes zou in ieder geval een stuk lastiger gaan.

Het meisje dat allergisch is voor water
Niets kan zo heerlijk zijn als een warm bad na een harde dag werken, of een frisse douche nadat je gesport hebt. En gelukkig kunnen we deze wens gemakkelijk in vervulling laten gaan. Een douche en water heeft immers (bijna) iedereen.

Voor de negentienjarige Ashleigh Morris gaat het allemaal wat lastiger, zij is namelijk allergisch voor water. En dat levert heel wat problemen op: even door de regen wandelen, lekker zwemmen met warm weer en zelfs transpireren is niet mogelijk! De Australische tiener lijdt aan de zeer zeldzame ziekte Aquagenische Urticaria en is daardoor allergisch voor alle soorten water met elke temperatuur.

Zodra Ashleigh zich wast, verschijnen er overal rode bultjes op haar lichaam, die ongeveer twee uur nodig hebben om weer te verdwijnen. Maar de rode vlekken op haar lichaam zijn voor Ashleigh niet het ergste. "De pijn is zo veel erger dan dat het eruit ziet. Elke keer moet ik weer huilen, als ik onder de douche vandaan kom."


Het meisje dat alleen maar Tic Tac's eet

"Wie wil er een lekkere Tic Tac?", roepen we hier op de redactie. Wat voor ons als een klein snoepje wordt beschouwd, is voor de zeventienjarige Natlie Cooper haar dagelijkse portie ontbijt, lunch en avondeten. De tiener uit Maidstone eet namelijk alleen máár TicTac. "Ik hou wel van eten hoor, maar al het andere voedsel komt er met dezelfde vaart weer uit."

Het begon op haar dertiende jaar, toen Natalie geen enkele maaltijd binnen kon houden. Het enige wat haar lichaam wel accepteerde waren smintjes: vooral de Tic Tac was favoriet. "Ze geven me een beetje energie, maar ik eet ze meestal om mijn honger te stillen. Het is een psychologisch effect." En zo gebeurde het, dat als moederlief lekkere sandwiches op tafel zette, zij 'smikkelde' van haar doosje Tic Tac.

Al gauw bereikte Natalie een gewicht van 31 kilo. Doktoren onderzochten of ze aan boulimie leed, maar dit leek niet zo te zijn. Nog steeds weten zij niet wat er precies mis is met Natalie. Zoals het er nu uit ziet, zal de tiener in ieder geval nog wel even blijven kauwen op de Tic Tac?jes. Natuurlijk kan Natalie van alleen smintjes niet leven, en dus krijgt ze de nodige voedingstoffen en calorieën binnen via sondevoeding.


Fotocredits: do-while.com