SEXETERA: Na hoeveel dates duik jij tussen de lakens?

Intiem door Karin

In SEXETERA wordt eens in de twee weken een panel van vrouwen ondervraagd over hun seksleven. Deze week geeft het panel antwoord op de volgende vraag: 'Na hoeveel dates duik jij het bed in?'
 
Als je je vriendinnen opbelt, nadat je een aantal dates met dezelfde kerel hebt gehad, is de grote hamvraag altijd: "En..? Ben je al van bil gegaan?" De vraag wanneer we met iemand tussen de lakens duiken, houdt ons dan ook flink bezig. Want ja, te snel is niet goed. Je wilt tenslotte niet dat hij je voor maar één ding gebruikt en dan weer dumpt. Maar met te lang wachten loopt de seksuele spanning zó hoog op, dat je ieder moment op knappen staat! Je kunt voor jezelf dus een regel opstellen na hoeveel dates je het bed induikt, maar werkt dit? Hoe gaan de meiden van ons panel hiermee om?
 
Afspraak met jezelf
De kuisheidsgordel om

Sharon: "Mijn regel is pas om, wanneer ik een relatie ben aangegaan, zes maanden te wachten. Maar goed, bij de één houd ik me er wel aan, en bij de ander absoluut niet. Dan is het al na twee maanden feest. Hierdoor heb ik gelukkig nooit spijt van dat ik met bepaalde mannen naar bed ben gegaan. Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik één keer een seksrelatie heb gehad met een man met wie het ontzettend goed klikte, maar er een relatie niet in zat: hij was net gescheiden toen ik hem leerde kennen. Echter, ik heb me bij hem aan die zes maanden gehouden."

Jessie: "Eigenlijk heb ik al heel erg lang een vriend (waar ik overigens vrij snel het bed mee in dook). Toen ik single was had ik wel een soort regel voor mezelf. Als ik echt aan het daten was, moesten er minstens drie á vier dates aan vooraf gaan, maar ik was ook wel van de onenightstands eerlijk gezegd. Overigens heb ik met mijn huidige vriend wel eerst heel wat dates gehad voordat we het bed indoken, maar die dates waren heel snel achter elkaar. Telt dat ook?"
  

Secret Lady: "Ik duik nooit met een date het bed in. Ik doe dit alleen als er een intentie is van een serieuze relatie en als deze er is, kan het wel vrij snel gaan! Met mijn huidige vriend was het na een week of twee geloof ik. Hiervoor hadden we al intensief mail- en belcontact en elkaar al een paar keer gezien. De intentie om een serieuze relatie aan te gaan, hadden we zeker! Ik heb weleens een onenightstand gehad, maar ik dacht dat deze jongen toen echt in me geïnteresseerd was en dit bleek dus niet zo te zijn. Het was een afschuwelijke ervaring, ik werd gewoon 'afgewerkt'! Toen ik daarna in huilen uitbarstte (omdat ik het zo vreselijk vond) schrok hij enorm en heeft hij me op de bus naar huis gezet. Nee, ik denk er nu wel goed over na! Het heeft er bij mij mee te maken dat ik me emotioneel veilig moet kunnen voelen voor ik me compleet overgeef op seksgebied."
 
No rules
Lang leve de lol!
 
Rachelle: "Ik ken mijzelf langer dan vandaag, en weet dat het voor mij geen zin heeft om regels op te stellen betreft het aantal dates voordat het echte vuurwerk afgestoken mag worden. Eigenlijk vind ik dat ik zo lang mogelijk moet wachten, maar soms is er zó'n spanning. Ik doe het in ieder geval nooit tijdens de eerste date, maar ik heb natuurlijk ook mijn passie die ik zo nu en dan los moet laten. Momenteel ben ik al een paar maandjes zonder, en hier heb ik echt moeite mee. Ik merk dat er gewoon een bepaalde spanning in mijn lichaam is die ik op dit moment niet kwijt kan. Dus mannen..."
 
Eden: "Mijn eerste sekservaring was toen ik 21 was, met mijn eerste vriendje, die later mijn man werd. Seks tussen ons was ronduit rampzalig en de reden bracht ik pas jaren later naar buiten: ik voel veel meer voor vrouwen. Mijn eerste date na mijn scheiding was met een vrouw en ik moet bekennen: het was vooral op seks gebaseerd. Van mijn kant dan. We doken niet meteen het bed in, maar wel redelijk snel. Ik had immers heel wat in te halen! De volgende date met een vrouw ging wél erg snel en de avond dat we elkaar voor het eerst ontmoetten, hadden we al seks in mijn auto. En nu, bijna vijf jaar verder zijn we intussen getrouwd. Dus met een kerel zal ik niet meer het bed induiken. Een regel heb ik niet en ik hoop die ook niet meer nodig te hebben. Ik ben heel gelukkig met mijn vrouw. Maar mocht het ooit op een nieuwe date aankomen, denk ik niet dat ik net zo snel als nu met die vrouw seks zou hebben. Maar ik heb geen spijt gehad, het was namelijk erg lekker, in dat krappe autootje!"
 
 
Valeska: "Meestal ben ik degene die na de eerste keer geen interesse meer heeft. Ik word niet zo snel verliefd, eigenlijk bijna nooit. Maar ik kom toch zo hier en daar wel iets lekkers tegen waar ik dan geen 'nee' tegen zeg. Maar verliefd of uit zijn op een vaste relatie: nee dat niet. Ik geniet van het leven en hou van afwisseling. Maar ik zal dan wel niet de standaard vrouw zijn."
 
Afhankelijk van het moment en de man
Jou wil ik nu, en bij jou wacht ik zes maanden
 
So me: "Na hoeveel dates ik het doe met een kerel? Het bed induiken doe ik niet. Dit vind ik persoonlijk een benaming voor als er alleen lust in het spel is. Verder is het helemaal afhankelijk van het moment en de jongen waarmee ik seks heb! Ik ben zelf niet iemand die vlug met iemand seks heeft. Ondanks dat de teller nu op drie staat ben ik met één jongen snel intiem geweest. Hier heb ik geen spijt van en daarentegen heb ik met een andere jongen regelmatig afgesproken waarna het er uiteindelijk ook van kwam. En achteraf gezien heb ik daar wél spijt van! Er valt dus niets te zeggen over hoe vlug ik met iemand naar bed ga of niet, dit is helemaal afhankelijk van het moment en het gevoel wat je hebt bij de jongen."
 
Angel91: "Dat ligt er aan, hoe het klikt met een jongen. Ik ben sowieso niet iemand die van onenightstands houd. De enige regel die ik heb is dat ik me goed moet voelen bij een jongen en dat ik zeker moet weten dat hij bij me blijft en niet na een maand al weg is. En hoe lang dat duurt hangt er vanaf. Bij mijn huidige vriend was het echt super snel al: vanaf de tweede week. En ja we zijn nog altijd heel gelukkig samen."

Hoe zit dat bij jou? Heb jij een regel over hoe snel jij met een man de lakens deelt?