Vrouwen jaloers op dunnere vriendinnen

De maatschappij door Ze.nl
Eigenlijk schamen we ons er diep voor, maar we weten dat het zo is. Wij vrouwen vinden het niet fijn als een vriendin of familielid door een dieet gewicht verliest. Het blijkt zelfs dat we proberen het te voorkomen of te saboteren!
 
Dat wij vrouwen af en toe (stiekem) schaamteloos competitief zijn ten opzichte van elkaar, wisten we eigenlijk al. Maar nu is het ook bewezen! Lees en schaam je diep, heel diep?
 
Onderzoek
In een onderzoek onder 10.000 Britten geeft namelijk ruim een derde van de vrouwen toe dat ze jaloers is op vriendinnen die een aantal kilo?s zijn afgevallen. 15% wil zelfs dat haar vriendinnen dikker zijn dan zijzelf!  
 
Ook zegt een kleine 20% dat ze gelukkiger is als ze slanker is dan haar vriendinnen, zo meldt Daily Mail. 10% geeft aan haar vriendinnen onterechte complimentjes over hun slanke lijn te geven, om zo te voorkomen dat ze op dieet gaan. Nou jaaa zeg!
 

Aan de lijn
Twee derde van de ondervraagden geeft aan dat ze regelmatig te veel eet onder druk van vriendinnen of familie. Een derde zegt dat haar omgeving haar aanmoedigt om zich vooral niet aan haar dieet te houden. Meer dan 15% zegt dat vriendinnen en familie expres grotere porties op haar bord scheppen als ze probereert af te vallen.
 
Ook geeft bijna de helft van de Britse vrouwen toe dat ze weleens op dieet is gegaan om te voorkomen dat zij ?de dikke vriendin? wordt. Nog één lichtpuntje dan: wij vrouwen zijn wel realistisch. 93% denkt namelijk dat ze niet meer vrienden zal hebben als ze slanker is. (Maar dat blijkt ook wel uit dit onderzoek?)

Conclusie: wij vrouwen zijn af en toe een stel onzekere, jaloerse miepen! Tijd om dat te veranderen, dames. Wij zijn namelijk allemaal hartstikke mooi, ook met een paar goede, vrouwelijke rondingen!
 
Wij vinden deze uitslagen nogal shocking! En jij? Heb jij weleens expres de afvalpogingen van een vriendin gesaboteerd? Of heb je weleens het gevoel gehad dat vriendinnen jaloers zijn op jouw slanke lijn en ze je stiekem willen 'feeden'?