Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Januaridip? Helemaal niet!

Vrije dagen, knusse avonden, leuke borrels en lekker eten: het is lastig op gang komen na zo?n gezellige, drukke maand als december. Wat dat betreft is januari een beetje de maandag van de maanden. Toch? Niet met deze tips!
 
Gewoon doorademen
Kom kom, dat december voorbij is, wil niet zeggen dat het gedaan is met de pret. Je kunt natuurlijk het hele jaar door kaarsen aansteken, chocolademelk drinken en lang natafelen. Je vrienden zullen niet net als het jaar gewisseld zijn, dus organiseer eens een diner (of vijf). Uiteraard mét het vertrouwde rode kersttafelkleed.
 
Enneh, een beetje doen alsof het nog december is mag best. Zo erg is het niet, in januari nog naar Wham! luisteren en je alvast verheugen op de gênante kerstborrel van 2012.


Een goed begin ?
Cliché, maar waar: je kunt veel zelf doen om in ieder geval goed van start te gaan. Het is misschien verleidelijker om voor het gewone leven weer begint in bed te blijven met de kerstspecial van All You Need is Love, maar een opgeruimd huis, een lege mailbox en een nieuwe agenda werkt een stuk lekkerder. Robert bewaar je natuurlijk wel; hij en zijn megabus vol verliefde mensen met een jetlag doen het na een dag hard werken altijd goed. 
 
Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Je kunt op ieder moment in het jaar het roer omgooien, maar het is toch wel lekker als je nog een nieuw, blanco jaar voor je hebt. Bedenk wat je graag zou willen doen en schrijf het op. Eindelijk een lange reis maken? Een perfecte reden om alvast urenlang op reissites te surfen. Een roman schrijven? De allereerste zin is ook een begin! Voor jezelf beginnen? Waarom niet? Je zult merken dat je er energie van krijgt als je begint aan wat je (al een lange tijd) wilt doen. Alleen de voorpret is al reden genoeg je plannen eindelijk waar te maken.
 
Denk aan een prettig moment
Ook fijn voor als je niet in een januaridip zit: maak eens een lijst met dingen waar je vrolijk van wordt. Dit kan natuurlijk je vakantie van laatst zijn, maar denk ook aan de minder grote dingen: een goed boek, je favoriete gerecht of je knaloranje broodrooster, voor mijn part. Niet alleen word je blij van het maken van zo?n lijst zelf, je hebt ook iets fijns om jezelf aan te herinneren als je met lede ogen aanziet hoe je kerstboom, we spreken 20 januari, van ellende uit elkaar dondert.
 
 
Tirol? Ibiza!
Hoewel je misschien nog met je hoofd bij je skivakantie zit, kan een beetje vooruitkijken ook geen kwaad. Zeker nu je weer iedere ochtend met een dikke sjaal om in het pikkedonker naar je werk of college gaat, is het fijn om je ergens op te verheugen. Hoe kan dat beter dan met een vakantie naar een zonnige, relaxte bestemming in het vooruitzicht? Want toegegeven: december is gezellig, maar de tijd van teenslippers, cocktails en zand tussen je tenen slaan we liever ook niet over! Nadat je je vakantie met een flinke vroegboekkorting hebt geregeld, stel je meteen wat foto?s van je bestemming als bureaubladachtergrond in. Zo! Daar zit je, over een paar maanden.
 
Relax
Je bent inmiddels weer aan het werk, maar vergeet niet af en toe te relaxen. Juist door wat rustige momenten in te lassen, zul je er weer tegenaan kunnen. Dit betekent natuurlijk niet dat je die nieuwe stagiair al je taken maar uit laat voeren, maar bijvoorbeeld wel dat je in je pauze eens een boek of tijdschrift leest in plaats van je e-mail checkt. Of dat je ?s ochtends de tijd neemt om eens goed te ontbijten, in plaats van in alle snelheid maar twee plakken kaas tussen je brood te smijten en op de fiets te springen. Take it easy! En eh, gelukkig nieuwjaar!
 
Hoe zit het met jou? Sla je januari liever over, of ga je dit jaar fluitend tegemoet?