Train je buikspieren

Lichaam door Redactie Ze.nl

Op het hoesje van de DVD buikspieroefeningen voor Dummies staat Gay Gaspar in een strak blauw met zwart pakje liggend op een matje. En als ik de DVD in de DVD speler doe lacht ze me weer tegemoet. Dit keer in en geel topje met daaronder een super gespierde buik. Ze zit te jubelen om aan de slag te gaan. Terwijl ze praat, lacht ze de hele tijd haar gebleekte tanden bloot.

Gay Gaspar is Professionele fitnessinstructrice met zo?n 19 jaar ervaring. Ze was de eerste Amerikaanse Steps Kampioene en verscheen al in meer dan 27 fitnessvideo's. En met haar ga ik voor het eerst in mijn leven serieus buikspieroefeningen doen. Je hebt de keuze om de oefeningen in het Nederlands gesproken(nagesynchroniseerd) of in Engels ( Amerikaans origineel) te doen.

Gay Gaspar verteld lachend dat zij een geweldige buikspier training creëerde die gemakkelijk te volgen is op ieder niveau. Zelfs al ben je een beginner. Maar je hoeft niet te denken het een makkie wordt, vertrouwd ze mee lachend toe. Het trainen van die strakke en getrainde buikspieren kost werk, tijd en doorzetten. En ze moedigt je aan met een: Maar je kunt het!

Afbeelding verwijderd door redactie

De work out begint met een goede warming up. In totaal duurt de DVD 45 minuten en 52 seconden. Ik word al moe als ik er aan denk maar ik wil ook wel eens weten of ik buikspieren heb, dus op aanraden van Gay, die voor de workout een zwart pakje aan heeft, verhul ik mijn lichaam in makkelijk zittende sportkleding, ga liggen op mijn matje en zet een fles water naast me neer. Eerst even een warming-up doen en dan gaan we los. Ik doe in 10 hoofdstukken dingen waar ik nog nooit van gehoord heb.

- Standaard sit up
- Heuptillen
- Gecombineerde sit up.
- Diagonale sit up
- Sit-up met been strekking
- Fietsen
- Tenen tikken
- Draaiingen
- Lig steun met gebogen knieën
- Lig steun met beenheffing.

Tussendoor zie je een gedeeld scherm met een variatie oefening. De basis of de uitdaging oefening. Zo kan je op je gemak beginnen en als je vanzelf sterker wordt door regelmatig die buikspier oefeningen te doen kan je de uitdaging oefening gaan doen. Gay Gaspar doet ze letterlijk lachend, terwijl ik lig te zuchten en te steunen op mijn matje en nog maar een slokje water neem. Tussen de oefeningen door krijg je "Pas op", "Mythe", "Jargon", "Tip" en "Belangrijk" Icoontjes te zien. Die icoontjes helpen jou om het meest te halen uit het buikspier programma. Ik voel met betrapt als ik het icoontje zie met: Smokkelen helpt niet!

Voor het beste resultaat, combineer je de workout met een verstandig dieet en doe je aan aerobics training. Doordat te doen, verbrand je vet en zie je het resultaat sneller. En dat lijkt me een wel een goede motivatie. Maar voorlopig houd ik het toch maar even bij deze DVD.

Afbeelding verwijderd door redactie

Na drie kwartier: ziet mijn hoofd er uit als een tomaat, en voel ik mijn bovenlichaam niet meer. Ik heb het volgehouden, het is te doen! En voor de dubbelcheck doe ik de complete buikspieroefeningen workout de weken daarna ongeveer 2 keer in de week. Ook doe ik 1 keer in de week de turbo training. Deze 10 minuten durende workout staat ook op deze buikspieroefeningen DVD. En is ideaal voor als je even geen tijd of zin hebt in 3 kwartier buikspieroefeningen. Je wordt er in ieder geval net zo moe van en het helpt volgens mij net zo goed. Aan het einde van elke workout moet je nog even stretchen. Ik ben nog iedere keer bekaf en heb sterk de neiging om op de grond te blijven liggen. Zo ook de dagen erna. Ik heb buikspieren! Ja, ik weet het zeker, anders had ik namelijk ook niet die enorme buikspier-spier pijn.

Uiteindelijk heb je na de complete workout meer dan 200 buikspieroefeningen gedaan. Je bent op weg naar strakkere buikspieren. Dat geloof ik wel, maar denk: wanneer zie ik ze dan? Gay Gaspar zegt: Houd hoop!

Gelukkig kan je het geluid en het muziekje op de DVD ook uitzetten. Zo hoor je haar niet steeds lachend roepen: ok, nog maar 8 keer, en nog maar 8 keer... Zo kan je de oefeningen doen op jouw favoriete muziek. Dat werk ook zeer motiverend. Ik begin het bijna leuk te vinden en ik voel dat ik er na een paar weken af en toe al net zo bij lach als Gay Gaspar. Ok. Nu die strakke buik nog...

Afbeelding verwijderd door redactie
DVD Buikspieroefeningen voor Dummies
45minuten en 52 seconden.

Scan Box

Bestel Online!
Buikspieroefeningen voor Dummies<br>
Buikspieroefeningen voor Dummies