Blond, blonder, blondst

Lichaam door Redactie Ze.nl

Guhl verlengt zijn blond-serie met de Colorshine Mousse Kamille. Een stylingsmousse voor volume en verhelderende blondaccenten. Voor vrouw.nl testte ik dit product uit. De mousse ruikt beschaaft en je houdt er geen kleverige handen aan over. Of mijn blonde haar meer is gaan glanzen of blonder oogt? Eerlijk gezegd: geen idee. Toch geloof ik wel dat producten voor blond beter voor je haar zijn dan ?gewone? producten. Gezien de veelvuldig toegepaste werking van Kamille, zal ook deze mousse vast een positief effect hebben. En ach, nu we de keuze hebben, kan je er net zo goed gebruik van maken, nietwaar?

Feitjes of fabels

Over blond haar heersen vele verhalen en onderzoeken. Mensen met natuurlijk blond haar blijken gemiddeld zo'n 150.000 haren op hun hoofd te hebben en mensen met bruin haar "maar" 100.000.
Volgens een onderzoek van Andrélon blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen blond of blonder zou willen zijn.
71% van de blonde vrouwen geeft aan dat ze in de zomer het lekkerste in haar vel zitten. Misschien komt dat wel omdat de blondproducten in de winter in minder mate vertegenwoordigd zijn?

Eenderde van de mannen vindt dat vrouwen met blond haar meer sexappeal hebben. Opvallend detail is dat van de niet-blonde vrouwen die vinden dat blondines niét meer sex-appeal hebben, toch 37% stiekem wel zelf blond zou willen zijn. Blond haar staat bij de mannen bovenaan de lijst van meest aantrekkelijke haarkleur bij het andere geslacht. Grappig genoeg blijken vrouwen (blond en niet-blond) meer te vallen op mannen met een donkere haardos.

De verklaring van aantrekkingskracht van mannen op blonde vrouwen is uiteenlopend. Zo vond ik een bewering dat blond geassocieerd wordt met jeugdigheid en vruchtbaarheid. Tja veel mannen zullen hun ?vingertje? opsteken en antwoorden dat zij hun oerdrang nou eenmaal niet kunnen negeren.

Darwin zag de oorzaak echter in een aangeboren kleurenvoorkeur. Dieren hebben een duidelijke voorkeur voor de kleuren geel en rood. Bij mensen wordt dat bevestigd door het feit dat je oog sneller naar een lichte kleur wordt getrokken dan naar een donkere kleur.

Hoe dan ook, blond blijft in! En sinds Shakira de uitgroei populair maakte, hoeven we ons nog maar om één ding druk te maken: een goede verzorging!

Doe-het-zelf

Geloof je het allemaal wel (of niet) dan kan je ook nog zelf aan het kokkerellen gaan voor een goede blonde looks:

1) Wassen: voeg aan een fles gewone shampoo een kopje vrij sterke Kamillethee toe . Minstens vijf minuten in het haar laten trekken.

2) Voor lichter haar: 25 gr Kamille, 15 gr Rabarberdecoct (van 5 gr Rabarberwortel, gekookt in een kopje water en 500 ml witte wijn) Na het wassen van de haren, langdurig inwrijven met deze lotion.

3) Verzorging: neem twee volle eetlepels van de gedroogde bloemen, en laat dit 20 minuten zachtjes koken in 600 ml water, zeven, in haar masseren en doorkammen. Daarna het haar wassen en met de rest van het Kamillewater het haar telkens spoelen boven een wasbak. Dit alles steeds weer herhalen.