Beautytips voor mama's in spé

Lichaam door Redactie Ze.nl
Smeren, smeren, smeren en nog eens smeren

Zwangerschapsstriemen, oftewel striae, ontstaan doordat je huid oprekt. Dat kleine mensje groeit in je baarmoeder en deze drukt tegen het weefsel en de huid van je buik. De streepjes 'springen' er in en helaas zullen deze nooit helemaal verdwijnen. Helpt smeren nu echt? Voor het grootste gedeelte is striae genetisch bepaald, maar met smeren kun je wel de schade iets beperken.
Crème of olie met vitamine E zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en vermindert de zichtbaarheid van littekenweefsel. Smeer niet alleen je buik in, maar ook je borsten en benen. Je borsten groeien ook flink (melkklieren) en je benen en billen worden soms ook iets flinker.

Tip van Vrouw.nl?
Cacaoboter van Palmers: smeer 's ochtends na het douchen je lichaam in met deze naar chocola geurende bodybutter. Ruikt niet alleen heerlijk, maar houdt de huid ook soepel doordat deze barst van de vitamine E.

Afbeelding verwijderd door redactie

In de avond meer tijd? Geef je buik dan een mini-plukmassage met Weleda zwangerschaps-olie. 'Pluk' met je vingers stukjes huid op en laat weer los. Hiermee rek je de huid zelf al iets op en bereid je je lijf voor. De olie houdt ook weer je huid heerlijk soepel en de geuren werken ontspannend.

Weleda olie en Palmers cacaobutter formula vind je bij de drogist met een uitgebreider assortiment. Laatstgenoemde kun je overigens ook bestellen via internet met je creditcard. Hier vind je ook speciale zwangerschapsproducten die je in Nederland niet kunt krijgen!

Lief zijn voor je borsten

Niet alleen tijdens de zwangerschap groeien je borsten flink in omvang, ook na de bevalling kun je een cupje extra verwachten. Zeker als je borstvoeding geeft hebben je borsten het nog even zwaar te verduren. Tijdens je zwangerschap is goede ondersteuning een must. Draag een goede (meegroei-)beha en ook voor deze jongens geldt: smeren! Kruidvat en Etos verkopen prima en goedkope borstencrèmes, speciaal voor mama.

Ook Zwitsal komt nu eindelijk met een Mama-lijn die dezelfde babyzachte huid belooft als jouw kleintje straks.


Benen in de lucht
Hopelijk heb je weinig last van zwangerschapskwaaltjes en geniet je met volle teugen van je nieuwe lijf. Toch kan je aan het einde van je zwangerschap last krijgen van vochtophoping (oedeem). Je hoofd, je handen, je benen en voeten... ze zwellen op tot formaatje Michelin en zo mooi voel je je ineens niet meer. Bovendien voel je je vaak net zo opgeblazen als je eruitziet.
Tip: gooi je benen zo vaak mogelijk omhoog. Als je slaapt of op de bank ligt, leg je benen dan op een kussentje.
En na een dagje shoppen? Tired Leg Gel (Montagne Jeunesse) is een ware traktatie voor je benen die al maandenlang die extra kilo's meetorsen.

Afbeelding verwijderd door redactie

De verkoelende gel van morel kers en ijskoude munt geven je beentjes weer verlichting!

Geniet!

Geniet van je zwangere lijf en geef het alle aandacht. Straks, na de geboorte van je kleintje, heb je er écht minder tijd voor. Sommige schoonheidsspecialistes (ik had er één gevonden in Rotterdam!) geven speciale 'in-verwachting-behandelingen'. Een korte gezichtsbehandeling (zodat je met je grote toeter niet te lang op je rug hoeft te liggen), een lekkere hoofdhuidmassage en extra verwennerij voor je voeten en benen: pedicure en massage. Natuurlijk kun je zo'n behandeling ook zelf helemaal samenstellen.

Wat is jouw beautytip voor de mama in spé? Laat je tip hier achter!