Poezelige voetjes

Lichaam door Redactie Ze.nl
Wist je dat...

- iedere voet gemiddeld wel 26 botjes en beentjes bezit?
- iedere voet 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen bevat?
- iedere voet wel 250.000 zweetkliertjes bezit, die per dag zo'n kwart liter vocht afscheiden?
- mensen gemiddeld per dag 8.000 tot 10.000 stappen nemen en dat dit opgeteld in een mensenleven leidt tot 185.000 kilometer?
- je dan meer dan vier keer de wereld bent rondgelopen?

Happy feet

Dat onze voeten onmisbaar zijn, is inmiddels wel duidelijk. Nu de verzorging. Hoe krijg je die perfecte poezelige voetjes? Hoe zorg je dat ze er prachtig uitzien en ook nog eens zacht aanvoelen? Een stap in de goede richting is het Etos voetenbad. 's Avonds voor het slapen gaan is het beste moment om je onderdanen te verzorgen, want dan kunnen ze lekker uitrusten en hebben ze 's nachts alle tijd om eventuele crèmes op te nemen. Zet een aflevering van Desperate Housewives op (bijvoorbeeld, Grey's Anatomy of een andere relaxserie mag ook), doe een scheutje Etos voetenbad in een bak handwarm water en steek je voeten erin. Ga lekker achterover op de bank hangen en geniet van de frisse geur van hamamelis en van de kalmerende geur van eucalyptus. Spoel daarna je voeten kort af met koud water en droog ze af. Wij deden hetzelfde en kunnen je vertellen: we want more! Geef je teennagels ook een mooi zomers kleurtje en smeer ze in met een lekkere crème. Voilà: je bent al een heel eind op weg!

In de voetverzorgingslijn van Etos zitten verder nog voetenbruistabletten, voetencrème, klovenzalf, scrubcrème, voetendoekjes, -gel en -spray. Alles om deze lente stevig in je schoenen te staan en vol goede moed de zomer binnen te stappen. Fijne bijkomstigheid van een goede voetverzorging: met betere hygiëne loop je minder kans op eventuele kwaaltjes. Ben je toch echt te druk of te lui om je voeten zelf te verzorgen? Dan kun je ze nog altijd verwennen met een professionele pedicure of een automatisch voetenbad. Het kost een paar centen, maar je voeten verdienen het!

Etos voetenbad
150 ml (goed voor ongeveer 30 voetenbaden)
Adviesprijs: ?4,49