Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden

Lichaam door Redactie Ze.nl

Epileren is een manier om een aantal weken van je beharing verlost te zijn. Maar laten we je meteen uit de droom helpen: pijnloos epileren bestaat niet! Tenminste, nog niet. Wij testten de Brain Silk-epil Xelle uit, die een speciaal systeem heeft voor "beginners". De Easy Starter Set heeft een kop met minder pincetten, zodat de huid geleidelijk kan wennen aan het epileren. Doordat deze minder pincetten heeft, duurt het epileren dan ook wel wat langer. En dat terwijl we er liever sneller vanaf zijn. Zal het ooit wennen?

De gewone epileerkop heeft maar liefst veertig pincetten en verwijdert in een enkele beweging meer haartjes dan enig ander epileerapparaat, maar zoals gezegd is dat wel even doorbijten. AUCH!
Het resultaat is een gladde, maar enigzins rode huid, die je af kunt laten koelen met bijgeleverde Cooling Glove. De haren blijven wel langer weg, maar de pijn is er niet minder om. Wil je het ook proberen? Braun heeft op dit moment een actie om de Xelle twee maanden lang uit te proberen. Niet tevreden? Dan geeft Braun het aankoopbedrag terug. Xelle Easy Start is verkrijgbaar vanaf 79,99 euro. (Solo uitvoering).

Minder pijnlijk, maar wel voor een korter resultaat, is natuurlijk scheren. Gillette Venus heeft een aantal verschillende scheersystemen voor vrouwen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Afbeelding verwijderd door redactie

In 2001 lanceerde Gillette het eerste scheermesje speciaal voor vrouwen: de Venus. Het blauwe mesje heeft een indicator welke aangeeft dat het scheerresultaat niet meer optimaal is.

Voor de meest gevoelige plekken lanceerde Gillette de Venus Divine. Deze heeft tussen de mesjes kussentjes die de huid straktrekken en beschermen en bovendien bevatten de strips Aloe Vera, waardoor de mesjes makkelijker over de huid glijden. Deze is onze absolute favoriet.

De fuchsiaroze Venus Vibrance werkt op een batterijtje. De zachte trilling verwijdert tijdens het scheren
doffe huidcellen. De Vibrance zorgt voor een gladde, zachte gepeelde huid waarop ingegroeide haartjes weinig kans krijgen.

De Venus is ook verkrijgbaar als wegwerpmesje en ook handig om te weten is dat alle mesjes van de Venus passen op alle houders. Verkrijgbaar vanaf 7,49 euro (Venus Original) t/m 14,99 euro (Venus Vibrance)

Onze voorkeur blijft nog steeds bij het scheren. Je moet het wat vaker doen, maar je bent ook lekker glad en vooral... het is pijnloos!