Lovely Lemon

Lichaam door Redactie Ze.nl

Weleda leerde ik kennen tijdens mijn zwangerschap. De 'Zwangerschapsolie' is een populair en alom bekend product om je bolle buikje mee in te smeren en te beschermen tegen striae. Het werkte bij mij prima en was daarom ook een perfect cadeautje voor mijn zwangere vriendin(nen). Weleda kent een zeer uitgebreide lijn voor Moeder & Kind, van 'Weer & Windbalsem' voor je baby tot 'Perineum Massageolie' voor... eh... voor het versoepelen van je perineum.

Douchend werken aan een betere wereld

Weleda is een bedrijf dat geïnspireerd werkt aan een betere wereld. Door plantaardige en dierlijke grondstoffen te gebruiken uit de biologisch-dynamische of biologische landbouw en uit in het wild verzamelde planten leveren zij een bijdrage aan het gezond maken van de aarde. Milieuvriendelijke huidverzorging dus; genieten onder de douche, maar... dan niet al te lang natuurlijk.


Geen spannende verpakking
De 'Citrus Verfrissingsdouche' is een mild schuimende en romige douchecrème met intensief verzorgende sesamolie. De olie beschermt het lichaamseigen vetlaagje en ondersteunt de opbouw van de natuurlijke lipidemantel. Daarnaast bevat de sesamolie een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en vitamine E (natuurlijke anti-oxidanten en radicalenvangers). Melkzuur werkt vochtregulerend en brengt de zuurgraad van de huid in balans, zodat het beschermende vermogen van de zuurmantel verbetert. Etherische oliën van (biologisch geteelde) citroen en sinaasappel zorgen voor een verfrissende geur. De citrusolie heeft een vitaliserend en verzachtend effect. Volgens Weleda is deze douchecrème bedoeld als oppepper van je huid en ideaal als je fris en opgewekt de dag wil beginnen. De verpakkingen van Weleda zijn nooit zo spannend, maar dat heeft vast ook te maken met de milieuvriendelijke missie van de Zoetermeerse natuurliefhebbers. Hoewel ik vaak zwicht voor een mooie fles of tube besef ik wel dat het gaat om de inhoud en die ruikt in elk geval lekker!


Citroensorbet op je huid
Bij een 'Citrus Verfrissingsdouche' verwacht je eerder doorzichtige en dunne douchegels, maar het is een heerlijke, romige en dikke crème die je goed kunt insmeren zonder dat het goedje er direct afgespoeld wordt. Het voelt aan als een lekkere citroensorbet; het ruikt zo lekker en ziet er zo romig uit dat je het bijna zou opeten. Op het eetlustopwekkende gevoel na, geloof ik verder nooit zo in de krachten van geuren onder de douche. Als ik moe ben, ben ik moe en citrus zou me alleen wakker schudden als ik er in moet bijten. Wél heb ik een perzikzacht huidje na het gebruiken van de douchecrème en is mijn huid niet meer droog. Insmeren met bodylotion is dus niet meer nodig! Mijn huid voelt écht anders na deze douchecrème. Iets vetter dan normaal, alsof er een licht, olie-achtig filmpje op de huid achterblijft.

Ik ben verkocht. Deze crème komt standaard in mijn badkamer te staan. De prijs valt mee (?6,95). Je hebt er immers geen liters van nodig, zeker niet als je een douchepuff of washand gebruikt.
In dezelfde lijn is er ook 'Citrus Deodorant', 'Citrus Handcrème' en 'Citrus Verfrissingsolie'.


Prijs: ?6,95
Te koop bij drogisterijen
Zie voor meer informatie: www.weleda.nl