Tutten in Thermae 2000

Lichaam door Redactie Ze.nl

Een paar dagen niks doen, dat leek ons wel wat. En waar kun je dan beter terecht dan in de bekendste spa van Nederland. We besluiten een paar nachtjes te blijven om optimaal tot rust te kunnen komen. Ruim van te voren boeken we een aantal behandelingen. Ervaring van anderen leert dat dat verstandig is, door grote belangstelling zou je zomaar naast het net kunnen vissen.

Aangekomen bij Thermae moeten we even zoeken naar de ingang van het hotel. We belanden per ongeluk bij de entree van de thermen zelf, maar worden netjes doorverwezen. Wel moeten we even wennen aan het zangerige Limburgs. Alles is in orde en al snel dalen we af naar onze kamer. En daar raken we even het spoor bijster. Het hotel en de thermen zijn op fascinerende wijze rond en op een berg gebouwd. Verdieping 2 is eigenlijk -2, je daalt namelijk de berg af. En dat doe je ook nog eens met een bijzonder grappig liftje. Niet van boven naar beneden en andersom, nee, je gaat schuin naar beneden, als in een mijnschacht.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het onderkomen

De kamers zijn ruim van opzet en hebben een schattig terrasje uit de wind. Geen blinde muur als uitzicht, zoals we gekscherend voorspelden. We hangen halverwege de berg en zien de bomen en nog wat heuvels. Helaas regent het gestaag door en kunnen we geen gebruik maken van het zitje buiten. We besluiten snel een kijkje te nemen in de Thermae zelf.

Via een gang kunnen de hotelgasten de baden binnendoor bereiken. Het is wel de bedoeling dat je in badkleding en, door het hotel verschafte of eigen meegebrachte, badjas met slippers de baden betreedt. Kleding en gewone schoenen zijn niet toegestaan. We vallen meteen met de neus in de boter. Er is een lesje floating gaande. We stappen in en drijven elkaar voort door het bad. Zwaaien, zwieren en lekker los worden in het warme water. De ontspanning zet, na een aanvankelijke giechelbui, in. Het floaten wordt gevolgd door een lesje aqua-joggen en tot slot drijven we met rubber steunen in de nek en rustgevende watermuziek onder een sterrenhemel door het afgeschermde badje.


Afbeelding verwijderd door redactie

Voordat we ons tegoed doen in het hotelrestaurant Pure, bekijken we nog even de sauna- en solariumvoorzieningen. Het ruikt heerlijk en ziet er allemaal zeer schoon en verzorgd uit. Dat belooft wat voor morgen. Vooral de bordjes 'gelieve geen bedjes te reserveren' vallen in goede aarde. Geen haastige hotelgasten die met handdoekjes of tijdschriften het beste plekje de hele dag bezet houden. Hier wisselt elke stoel regelmatig van eigenaar. Iedereen ligt dus wel eens op de leukste, mooiste, fijnste plek...

Inpakken en ...

Het ontbijt is uitgebreid en zeer goed verzorgd. Bij de balie mogen we onze pasjes ophalen. Daarmee hebben we recht op de door ons geboekte behandelingen. We beginnen met een softpacking. Met heerlijke olieën ingesmeerd, word je in plastic gewikkeld. Daarna vult het bed waarop je ligt zich met water dat 38 graden warm is. Zo blijven we bijna een half uur ingepakt liggen. De weldadige warmte doet de ogen dicht vallen, terwijl onze huidjes zo zacht als fluweel worden.

Afbeelding verwijderd door redactie

'Veel drinken!' adviseert de medewerkster van Thermae ons, als we uit onze comfortabele packing worden bevrijd. We lopen gapend door naar het French Café voor een grote verse jus. Een half uur later wandelen we het zwembad in en laten ons loom door de stroming meevoeren. Het tempo begint te wennen!

Als aan het eind van de middag de volgende behandeling in zicht komt, hebben we onze tijd heerlijk besteed aan lezen, dobberen, lezen, nog meer dobberen, bubbelbadderen, lezen en opnieuw dobberen. Voor de Top tot Teen Welnessmassage worden we door een medewerkster naar de Heaven gebracht. De top van de Thermae-berg. Daar wachten we in wiebelige relaxstoelen op de masseurs. Zij nemen ons 90 minuten lang onder handen en wankelend van de ontspanning komen we weer beneden. We zijn stil en kijken tevreden voor ons uit. Een zoute ossenstaartsoep in de Brasserie - waar je alleen met badkleding terecht kunt - brengt ons bij onze positieven. We blijven tot 21.30 in het bad, dat sluit pas om 23.00 uur. Af en toe wrijf ik over mijn huidje. Dat voelt zo zacht en soepel.

Druivenpit en walnootschaal

Dag drie is het sluitstuk. De gasten worden geacht om 11.30 uur uit te checken, maar in het zogenaamde Preventorium mag je je spullen onderbrengen in ruime kluisjes. Zo kun je nog een hele dag genieten van de thermen. We vertrekken meteen naar de Theravine-behandeling. Een aardige dame scrubt ons volledig met stukjes druivenpit en walnootschaal. Na een korte douche masseert ze slimming-olie diep in de huid. Ik kom net uit bed, maar mijn ogen vallen langzaam weer dicht. De schedelmassage die volgt, terwijl ik weer ingepakt lig in plastic en warme doeken, maakt het af. We mogen nog even blijven liggen en ik val in een diepe slaap.

Na deze behandeling moeten we weer veel drinken. De ossenstaartsoep in de Brasserie brengt opnieuw uitkomst. De zon is doorgebroken en terwijl ik op een bedje in de zon ga liggen bijkomen van deze 'zware' dagen, drijft mijn moeder alweer in het zwembad rond. Uiteindelijk douchen we ons in het Preventorium en vertrekken we naar huis. Rozig en goed doorbloed.

Afbeelding verwijderd door redactie

Thermae 2000 is een heerlijke plek om tot rust te komen. Het is zelfs even wennen aan het trage tempo. Na verloop van tijd, wil je echter niet anders meer. De voorzieningen zijn uitstekend, de medewerkers aardig en voorkomend. De meeste gasten komen in duo's, maar moeders met dochters, vriendinnen en verliefde stellen van alle leeftijden domineren het gezelschap. Er zijn weinig kinderen te zien en dat komt de rust in het bad alleen maar ten goede. Het hotel voldoet ook uitstekend, al was het even zoeken naar het 'hoe en wat'. Iets meer informatie op de kamers zou een hoop vragen overbodig maken. Al met al zijn wij er uit. De volgende keer gaan we weer, maar dan wel met aanhang!

Meer informatie over Thermae 2000 vindt u op hun website: www.thermae.nl