Franse verzorging voor tuiniersters

Lichaam door Redactie Ze.nl
Nieuwe biologische producten

L'Occitane heeft een nieuwe reeks biologische lichaamsproducten op de markt gebracht die twee typisch Provençaalse ingrediënten combineert: olijf en tomaat. Een niet alledaagse combinatie, maar wel een uniek schoonheidsrecept om de huid te beschermen en te herstellen. Voor de nieuwe producten gebruikt L'Occitane biologische olijfolie, dat bekend staat om zijn voedende, beschermende en verzachtende eigenschappen. L'Occitane combineert deze olijfolie met een biologisch extract van de Provençaalse tomaat. De tomaat heeft verzachtende eigenschappen en een hoog gehalte aan mineralen (potassium, magnesium, fosfor), dat de huid vitaal houdt.

Biologische formule

Een biologisch product is een product dat de natuurlijke balans van alle levende dingen in de wereld respecteert. Het is onderworpen aan strenge en zeer nauwkeurige regelgeving van gecertificeerde instellingen en biedt consumenten een duidelijke garantie. De Olijf & Tomaat producten zijn gecertificeerd biologisch en dragen het Ecocert label; een kenmerk van kwaliteit en betrouwbaarheid. Ecocert is een onafhankelijk inspectie- en certificeringsorgaan en is actief in vijftig landen. Gecertificeerde producten bevatten geen synthetische kleurstoffen of geuren en geen minerale oliën, siliconen of conserveringsmiddelen. De eindproducten worden niet getest op dieren en de verpakkingen zijn her te gebruiken.

Organic Garden Hand Cream

De Organic Garden Hand Cream is net als de andere producten biologisch. Volgens l'Occitane is de crème onmisbaar bij buitenactiviteiten. Het zou beschadigde handen moeten herstellen en verzorgen. De bijzondere ingrediënten beloven gehydrateerde, verzachte en herstelde handen, zonder vet aan te voelen. Provençaalse tomaat met verzachtende eigenschappen, aloë vera en calendula met herstellende en kalmerende eigenschappen en shea boter, olijfolie en olijfboter voor het voedende effect. Dat kan bijna niet slecht voor je huid zijn!

Wij namen de proef op de som. De sobere groene tube wekt alvast een natuurlijk gevoel op. Het is even puzzelen met de dop, maar die blijk je er niet af te hoeven draaien. Er zit een klein gaatje in om de crème door te laten. Een kleine hoeveelheid is al genoeg om allebei m'n handen in te smeren. De overheersende pizza-achtige geur overweldigt me en schrikt me een beetje af. Lekker hoor, in de keuken, maar mijn beautyproducten heb ik liever fris en fruitig. Een klein minpuntje dus, maar de crème doet verder wel wat l'Occitane belooft: mijn handen voelen zacht en verzorgd aan en ik krijg zowaar zin om te tuinieren!

L'Occitane en Provence Organic Garden Hand Cream
Adviesprijs �18,00
www.loccitane.com