Vitaminen op maat

Lichaam door Redactie Ze.nl

De Natuals Vitatest vergelijkt de door de Gezondheidsraad aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen met de hoeveelheid die je dagelijks binnenkrijgt. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst wordt een persoonlijke analyse gemaakt van je voedingspatroon en levensstijl. De Vitatest berekent vervolgens welke vitaminen en mineralen en in welke hoeveelheid het best bij je passen. Deze kun je vervolgens maandelijks per post ontvangen voor ¤15,90 en indien noodzakelijk kun je je advies tussendoor laten wijzigen, omdat je leef- en eetpatroon bijvoorbeeld veranderd is.

Wij namen de proef op de som en vulden de Vitatest in. Er wordt onder mee gevraagd of we zwanger zijn, wat ons gewicht en onze lengte is, onze kleur ogen en haar, of we roken, drinken, sporten, stress hebben, vaak vermoeid zijn, wat we eten en meer. Op basis van de vragenlijst blijkt dat ik vooral vitamine B en C extra nodig heb. Ook niet verwonderlijk is dat ik extra nog calcium in zal moeten nemen. Aangezien ik geen melk drink en vrijwel geen melkproducten gebruik, verbaast me dit niets. Er wordt tevens aangeraden Omega 3 te nemen. De multivitaminen kosten me dus ¤15,90 per maand, de calcium en de Omega 3 beiden ¤5,90. Overigens ben je niet verplicht deze extra supplementen er bij te bestellen. Met 50% korting kun je tevens je huisgenoten voorzien van vitaminen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Enkele dagen later valt het doosje van Natuals door mijn brievenbus. Deze bevat drie zakjes met de aanbevolen vitaminen en een begeleidende brief met inlogcode voor de Natuals website, waarmee je je advies eventueel aan kunt passen. Eén van de zakjes is voorzien van mijn naam. Deze bevat mijn persoonlijke multivitaminen. Opvallend is de hoge dosering Vitamine B11 (foliumzuur) en B12. Vitamine B12 zorgt voor de energieproductie, geheugen en concentratie. Daarnaast de zakjes met calcium en Omega 3 capsules. Alle zakjes bevatten 30 capsules, dus over het algemeen voldoende voor een maand voldoende vitaminen. Qua prijs zijn de vitaminen heel redelijk en als je een afwijkend voedingspatroon hebt, is deze aanvulling ideaal.

Voor ¤7,90 kun je een proefpakket proberen op www.natuals.nl De Vitatest is overigens ook zonder bestelling te doen. Altijd handig om te bekijken wat je nu eigenlijk te kort komt.