'Bossche' crème de la crème

Lichaam door Redactie Ze.nl

Vier weken geleden ben ik begonnen met Curieux te gebruiken, de Anti-rimpelcrème en de Vitamineboost. De conditie van mijn huid was behoorlijk belabberd, droog en vochtarm. Vooral die vervelende lijntjes (kreukels) als je 's ochtends opstaat, zijn een doorn in het oog. Ik neem me elke ochtend dan ook trouw voor om de komende nacht op mijn rug te liggen en niet meer te bewegen. Maar helaas, mijn haren zijn 's ochtends dusdanig in de war, dat ik weer het bewijs heb dat ik flink heb liggen woelen. De kreukels ten spijt...


Als eerste begin ik 's avonds met de Anti-rimpelcrème. Men beweert namelijk dat je huid 's nachts een crème het beste opneemt. Anette Joosten van Curieux Cosmetics waarschuwt op voorhand al, dat je huid de eerste dagen behoorlijk rood kan worden. En inderdaad, rood wordt het. Maar dapper ga ik door, omdat dit juist een goed teken zou zijn. De crème is aan het werk en op dag drie is de roodheid gelukkig verdwenen. Nu moet je niet denken dat je met een gezicht als een kreeft rondloopt, want als dat het geval was zou ik meteen hebben opgegeven. Met een lichte foundation is er van de roodheid niets meer te zien.


De volgende ochtend is het de beurt aan de Vitamineboost. Deze zou een bijzonder krachtige werking hebben om het verouderingsproces te vertragen en de huid echt een oppepper geven. Nou als dat niet hoopvol klinkt, dus smeren maar. Ook deze crème is behoorlijk romig en daardoor was ik benieuwd naar wat het zou doen als ik mijn (bijna) dagelijkse make-up zou aanbrengen. Met name omdat ik een kohlpotlood gebruik en deze toch al de neiging heeft om uit te lopen. Zeker op een wat vettige ondergrond. Mijn huid neemt echter de crème onmiddellijk op en even later is er niets meer van vettigheid te zien.

Maar wat zit er in deze crèmes? Uiteraard zijn de crèmes uitvoerig getest alvorens Anette Joosten ze op de markt bracht. De samenstelling bestaat uit een romige hypo allergeen basis zonder toevoeging van parfum of kleurstoffen. Bovendien zijn alle producten dierproefvrij. De Anti-rimpelcrème verbetert de huidstructuur, vermindert rimpels en verstevigt. Als unieke bijwerking zou deze crème zelfs helpen tegen acne. Met de Vitamineboost word je huid opgepept en gaat deze het verouderingsproces te lijf. Zelfs ouderdomsvlekken verminderen, maar aangezien ik daar, net als acne, geen last van heb, kan ik deze bevindingen niet met jullie delen. Ik heb de Vitamineboost wel voor mijn handen gebruikt.

Kijk, Anette Joosten ontwikkelde deze lijn voor haar eigen, moeilijke huid. Het effect van de crèmes op haar huid gebruikte ze als graadmeter. Mijn jury bestaat uit vier dames die tijdens onze wekelijkse vrijdagmiddagborrel, mijn vorderingen nauwlettend in de gaten hebben gehouden. En na twee weken begonnen we al voorzichtig kreetjes te slaken over het resultaat. Mijn huid zag er gladder en strakker uit én ik had een (nóg?) frissere en jeugdige uitstraling. Maar we waren pas op de helft van de van te voren bepaalde experimentele fase. Mij werd als proefkonijn geadviseerd vooral door te gaan met smeren. En dat heb ik dus ook gedaan. Met op het laatst als ultieme test, een bezoek aan mijn schoonheidsspecialiste.

Wellicht is mijn recensie ietwat aan de lange kant, maar ik wil graag mijn bevindingen met jullie delen. Want Curieux werkt! In ieder geval bij mij en daar ben ik zeer content mee. Mijn schoonheidsspecialiste was ook zeer blij verrast door het effect dat de crèmes op mijn huid hebben. En al mijn juryleden staan te popelen om ook Curieux te gaan gebruiken. Voorlopig zijn deze producten alleen via de website te bestellen en kosten 49,95 euro voor 50 ml. Op www.curieux.nl kun je ook meer informatie vinden over de samenstelling van de producten. Curieux: merkwaardig doch na vier weken smeren een verrassend resultaat. Zowel voor gezicht als handen.

Curieux Cosmetics
contact@curieux.nl
www.curieux.nl