Eet je mooi

Lichaam door Redactie Ze.nl

Zalm-wortelmousse, aspergesoep met boterbonen, en gerookte makreel met pittige tomatenpesto. Het zijn voorbeelden van gerechten met hoge concentraties vitaminen en anti-oxidanten. Die waardevolle voedingsstoffen komen niet alleen de algemene gezondheid ten goede, maar ook het mentale welzijn en - last but not least - de conditie van huid, haar en nagels. Met een volkorentoastje met zelfgemaakte guacamole eet je jezelf dus mooi!

Beautyfood
van Joke Glansbeek bevat verrassende, lekkere én mooimakende recepten. Met Glansbeeks boek komt een schoonheidsbevorderend dagmenu ('menuutje anti-rimpel', zoals ze het zelf noemt) binnen ieders bereik: er zijn recepten voor ontbijtjes, fruitsoepen, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts én tussendoortjes. Veel gerechten bevatten groente, fruit en vis. En allemaal zien ze er op de foto's prachtig en heerlijk uit.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Joke Glansbeek werkte lange tijd als make-up artist voor tv-programma's. Ze maakte Beautyfood vanuit haar interesse in schoonheid en lekker eten. Haar ambitie: een boek met informatie over gezonde voeding, beautytips en duidelijke, gezonde én lekkere gerechten.

Beautyfood heeft voor ieder wat wils: kleine voorgerechten die kunnen worden gecombineerd tot een volledig menu, hartige én zoete ontbijtgerechten en algemene informatie over gezondheid en mooi zijn. Goed nieuws: producten met veel waardevolle voedingsstoffen blijken ook nog eens weinig calorieën te bevatten.

Sommige beautytips in Beautyfood zijn wel erg voor de hand liggend: dat je mooier wordt van een schoonheidsbehandeling of een dagje in een spa & wellness centre, kan iedereen wel bedenken. Daarnaast is het de vraag of alle recepten zo snel te bereiden zijn als Glansbeek doet voorkomen. Een pan zoete aardappelsoep met rode paprika en rode peper voor vier personen maak ík in ieder geval niet in vijftien minuten. Maar wie er even tijd voor neemt, heeft wel een mooi gerecht op tafel. Waar je dan ook nog eens mooi van wordt.

Een recept voor een tussendoortje uit Beautyfood:

Smeer op een plak gerookte zalm wat zure room of crème fraîche, doe er een beetje mierikswortel op en een paar kappertjes of wat kleingesneden rode ui. Rol de zalm op, snijd hem in stukken en leg die met een paar volkorentoastjes op een bordje. Drink er een glas rodedruivensap bij.


Beautyfood
Joke Glansbeek

96 bladzijden
Uitgeverij: Tirion Uitgevers
ISBN: 9789043910521