Deze (kleine) tattoos hebben de volgende betekenissen

Lichaam door Juliët

Ben jij fan van een heel kunstwerk op je lichaam? Of houd je meer van wat subtielere tattoos? Zo’n kleine tattoo mag er ook zeker zijn. Dat een tattoo klein is, betekent niet dat de betekenis niet groot kan zijn. Voor inspiratie hebben wij een paar subtiele tattoos op een rijtje gezet.

De roos

Deze tattoo ken je vast wel. De roos is de meest populaire bloemsoort die gebruikt wordt in tattoo designs. De tattoo is vooral bij vrouwen erg populair. De bloem staat voor liefde en romantiek. Je kunt hem zo minimalistisch maken als je wilt. 

De vlinder

Vlinders zijn mega populaire tattoos. Binnen verschillende culturen hebben vlinders een betekenis. Het kan symbool staan voor een (belangrijk) persoon in je leven, maar het kan ook staan voor persoonlijke groei. Net zoals de vlinder zelf een transformatie doormaakt.

Het hartje

Ook het hartje staat natuurlijk symbool voor de liefde! Een hartje is heel geschikt om samen met iemand anders te zetten. Denk aan allebei hetzelfde hartje, of je kiest ervoor om beide een helft te nemen.

De lotus

Een lotusbloem bloeit heel lang en daarom wordt hij als tattoo ook vaak gebruikt als symbool voor het leven. De bloem staat voor nieuwe kansen, een nieuw begin en vernieuwingen in je leven. In het hindoeïsme gebruiken ze de lotusbloem als een teken van goddelijke schoonheid en zuiverheid. Het is een heel belangrijk spiritueel symbool.

De maan

Het licht in de duisternis. We hebben het over de maan. Deze tattoo staat symbool voor vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. Eigenlijk heeft een maan ook wel iets mysterieus en magisch. Het staat daarom niet voor niks ook symbool voor dromen. En, droom jij al over deze tattoo?

De zon

Ben jij het zonnetje in huis? Naast de maan mogen we de zon natuurlijk niet vergeten. Ook deze tattoo heeft weer een mooie betekenis. Het staat voor licht en verlichting. De zon is erg krachtig en staat van oudsher voor macht. Ben jij een persoon die houdt van stappen maken en vernieuwing? Dan past de zon perfect bij je. 

 

De ster

Van die leuke kleine sterretjes. Helemaal cute! Over het algemeen staat de ster voor ambitie en hoop. Je kunt helemaal je eigen draai aan de ster geven, want je kunt hem op verschillende manieren tekenen. Voor een extra effect kun je ook voor de vallende ster gaan, die staat dan voor een droom die is uitgekomen. Maar een ster kan ook voor een wegwijzer staan in moeilijke tijden.

Woord

Bij bepaalde woorden of uitspraken voel je soms een hele speciale betekenis. Iemand heeft het bijvoorbeeld ooit tegen je gezegd of het roept een bepaalde herinnering bij je op. Het geeft je echt een bepaalde kracht. Je kunt ook nog spelen met verschillende soorten lettertypen of talen waarin je het geschreven wilt hebben. Hoe mooi is het dan om dit woord op je lijf te tatoeëren! 

Infinity teken

Het infinity teken wordt vaak gebruikt als tattoo. Het woord komt oorspronkelijk uit het latijn en betekent grenzeloosheid. Ben jij iemand die graag grenzen opzoekt? Dan past deze tattoo echt bij jou. Er zijn veel variaties te bedenken, waardoor je een net wat persoonlijker touch krijgt.

Line art

Line art is ook een erg populaire trend bij tattoos. Het heeft echt iets kunstzinnigs. Je hebt gewoon een figuurtje gemaakt uit één lijn. Je kunt hem zo groot of klein maken als je wilt. Het geeft vooral iets sierlijks op je lichaam!