Ontharen met suiker!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Het klinkt misschien vreemd, maar met een eetbaar suikergoedje kun je je op een doeltreffende manier laten ontharen. In het Oude Egypte werd het naar verluid al gebruikt. De methode is uit Egypte, via Canada naar Europa gekomen. We hebben het hier over Body Sugaring van Alexandria, een goed alternatief voor harsen. Body Sugar is puur natuur zonder chemische toevoeging en plakt alleen op dode huidcellen en haren. Het is minder pijnlijk dan het ontharen met hars en zeer geschikt voor een gevoelige huid. De suiker maakt de huid zacht en er treden geen beschadigingen en allergische reacties op. Wij hebben zelf alleen een hapje van de sugar geproefd, maar onze testpersoon liet ons weten dat het inderdaad veel minder pijnlijk is dan harsen.

De sugar droogt de huid niet uit en het verwijderen is huidvriendelijk en hygiënisch. Voor de behandeling worden geen strips gebruikt, maar slechts de pasta die na de behandeling de prullenbak in gaat. Het haar wordt verwijderd bij de wortel en komt zachter terug. Dat betekent dat de haarfollikel, na regelmatig ontharen, na verloop van tijd gaat krimpen. Hierdoor vermindert de haargroei. Je kunt het overal voor gebruiken: op benen, billen, bikinilijn, armen, nek, rug en gezicht. Je kunt er zelfs je wenkbrouwen mee laten epileren of neusharen verwijderen. Het is ook te gebruiken bij mensen met psoriasis en suikerziekte. Het materiaal koelt niet af en is niet heet, zoals dat bij hars wel het geval is.

Afbeelding verwijderd door redactie

De behandeling kan je al na drie weken herhalen, want zelfs haren van twee millimeter lang kunnen heel gemakkelijk worden verwijderd. De behandeling is arbeidsintensiever dan de traditionele methodes en wordt uitgevoerd door een Body Sugaring specialist, die speciaal op de Cosinta Hoeve door professionals wordt opgeleid. Wil je weten waar je deze bijzondere behandeling kan ondergaan? Kijk op de website van Cosinta voor een salon bij jou in de buurt.