Wondermiddel of kwakzalfje?

Lichaam door Redactie Ze.nl

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik nog niet eerder van het merk Dr. R.A. Eckstein gehoord had. Dat bleek bij nader inzien ook weer niet zó raar, want deze producten kun je alleen maar via de schoonheidsspecialiste verkrijgen. Het wordt dus vooral gebruikt door professionals. Dit Active Concentrate Repair Complex doet vanalles en nog wat voor je huid. Het hydrateert, stimuleert het repairmechanisme, herstructureert, regenereert en beschermt. Er zitten allerlei werkzame stoffen in met ieder een eigen functie, maar daar zal ik je verder niet mee vervelen. Dat het geen parfumoliën of kleurstoffen bevat is wel het vermelden waard. Verder gaat het mij (en waarschijnlijk geldt dat voor de meeste gebruikers) vooral om het resultaat. Dr.Eckstein belooft nogal wat: de huid wordt - als het goed is - namelijk steviger, elastischer en soepeler.

Waar ik in de eerste instantie tegenaan liep, was dat er geen gebruiksaanwijzing bij het flesje zat. Ik had als leek zijnde, geen idee wat nu precies de bedoeling was... Pas toen ik navraag deed, werd me duidelijk, dat de crème bedoeld is om ónder je dagcrème te gebruiken, op een gereinigd gezicht. Nou zou ik hier graag beweren dat mijn huid stralend, strak en jeugdig is geworden door dit wondermiddel, maar dan zou ik liegen. Wél merk ik dat mijn huid er goed uitziet. Gezond, met een frisse teint en tja - eerlijk is eerlijk - ook ietsje strakker lijkt het wel.

In het totaal heb ik Active Concentrate Repair Complex een maand gebruikt. De crème is bijna vloeibaar en smeert makkelijk uit. Ook trekt het vrij snel in de huid, een absolute pré wat mij betreft. Een pompsysteem zorgt ervoor dat je gedoseerd kunt pakken. Dat is wel zo prettig, want er zit maar 30 ml in het flesje en het kost 61,80 euro. Ik denk dat je er bij dagelijks gebruik, ruim twee maanden mee vooruit kunt. De hamvraag blijft natuurlijk of het de moeite waard is? Ik denk dat ieder dat voor zich moet uitmaken. Persoonlijk vind ik het te prijzig om dagelijks te gebruiken. Maar wellicht ga ik daar anders over denken wanneer mijn huid echt om hulp schreeuwt én mijn portemonnee wat dikker wordt.

Afbeelding verwijderd door redactie


Dr.R.A.Eckstein
Active Concentrate Repair Complex
30 ml kost 61,80 euro
Te verkrijgen bij de schoonheidsspecialiste:
Kijk hier voor adressen bij jou in de buurt