Make-up met edelstenen

Lichaam door Redactie Ze.nl

Rituals maakt voor Pure Beauty gebruik van vier soorten edelstenen, die rijk zijn aan energie en elk een eigen, specifieke uitwerking hebben op de huid. De sprankelende robijn bevordert de doorbloeding van de huid voor een gezonde uitstraling. Die is dan ook in de Natural Shine-lipgloss verwerkt, om te zorgen voor volle, rode lippen. Robijnen schenken kracht, energie, moed en hartstocht. Een prachtige edelsteen om te verwerken in een lipgloss, ook al merk ik persoonlijk weinig verschil met andere merken.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie
Natural Shine lipgloss
De Natural Shine-lipgloss bevat naast robijn ook zijde. In China staat zijde symbool voor schoonheid. Over de hele wereld wordt zijde geassocieerd met een zacht gevoel. Deze werking van zijde is ontdekt in een Japanse fabriek, waar medewerkers die zijden doeken maakten opvallend mooie, jonge, zachte handen bleken te hebben. Zijde trekt vocht aan uit de lucht en zorgt daarmee voor een goede hydratering van de huid. Deze lipgloss is dus zeker het proberen waard. Baat het niet, dan schaadt het niet! Hij is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren. Wel jammer dat je steeds maar een heel klein beetje gloss op het borsteltje krijgt. Het spul voelt prettig aan, maar is ook snel weer van je lippen verdwenen.

Pure Color Duo

Ook de oogschaduw van Rituals bevat zijde. Het Pure Color Duo, een schattig doosje met twee kleuren oogschaduw en een spiegeltje, zou dus ook hydraterend moeten zijn voor de huid. Maar dat is nog niet alles: er is ook saffier in verwerkt. Saffier, 'steen van de hemel', is een van de waardevolste en hardste edelstenen. Vooral de korenbloemblauwe variant uit Kasjmir is wereldwijd bekend. Saffieren symboliseren loyaliteit en trouw, versterken de intuïtie en bevorderen het 'derde oog' voor buitenzintuiglijke waarnemingen. Toegepast in cosmetica zijn saffieren ook letterlijk blikverruimend: ze hebben een positief effect op je ogen. De oogschaduw bevat daarnaast reflecterende parels voor een intense glans. Wat mij betreft komt hij prima door te test. Hij blijft lang zitten, heeft een mooie schittering en die fijne ingrediënten geven me een goed gevoel.

Afbeelding verwijderd door redactie

Silky Glow poeder

Het Silky Glow glanspoeder bevat eveneens zijde, maar ook amethist. Door de eeuwen heen zijn amethisten zeer geliefde edelstenen vanwege hun koninklijke paarse kleur. In Tibet is de amethist gewijd aan Boeddha en vaak zijn rozenkransen van deze zuivere steen gemaakt. Amethisten geven innerlijke rust, bevorderen creativiteit en zorgen voor een goede balans in je lichaam. Op je huid hebben ze een structuurverstevigende, ontspannende en gladstrijkende uitwerking. Dat willen we natuurlijk allemaal wel! Het potje alleen ziet er al super uit, maar ook op je huid is het glanspoeder een succes. Echt testen of de producten je huid verbeteren is natuurlijk bijna niet te doen, maar de eerste vereiste doorstaat de Pure Beauty-lijn in ieder geval met glans: de edelstenen maken je mooier!

Afbeelding verwijderd door redactie

Rituals Pure Beauty
Natural Shine lipgloss: ¤11,90
Pure Color Duo: ¤14,90
Silky Glow: ¤17,90
www.rituals.nl