Gooi je tanden in de make-over! (+ AANBIEDING)

Lichaam door Redactie Ze.nl

Op de ochtend van mijn behandeling ben ik toch best wat zenuwachtig. Ik ben al nooit zo blij met de tandarts en ik was juist zo gelukkig dat ik vorige maand te horen had gekregen dat ik een half jaar niet meer hoefde te komen. En nu ga ik vrijwillig! Toch vind ik dat mijn glimlach het waard is om het te proberen, ook al zou het misschien pijn gaan doen. Dus, ik slik mijn angst weg en loop het pand aan het Rokin in Amsterdam binnen.

Ik word vriendelijk begroet door Claudia, van wie ik eerst denk dat ze de receptioniste is. Ik moet een formulier invullen met vragen over mijn gezondheid (goed!) en nog wat specifieke vragen over mijn gebit (vorige maand zijn twee gaatjes gevuld, dus zou nu weer in orde moeten zijn!). Claudia legt mij uit dat wanneer ik gaatjes heb, ik niet de behandeling mag ondergaan. Mocht er bleek in je gaatje komen, dan kan het in het ergste geval leiden tot een wortelkanaalbehandeling. Na het invullen van de checklist krijg ik een lijst met daarop een flink aantal dvd's. Omdat de behandeling een uur duurt hebben ze diverse televisieprogramma's en concerten waar je uit mag kiezen, zodat je je niet stierlijk verveeld in de stoel. Ik mag dat wel, kunnen ze dat niet standaard invoeren bij de tandarts?

Ik word meegenomen door Claudia, die een bijna afgestudeerde tandheelkundige blijkt te zijn. Ik ben blij verrast, want ze pakken het dus echt professioneel aan bij WIT. In tegenstelling tot de goedkopere behandelingen, waar ze wel gebruik maken van die receptioniste. Die dus niet ziet of je gaatjes hebt, zodat je jezelf een paar weken later opnieuw terugvindt in de stoel van de tandarts... om een wortelkanaalbehandeling te ondergaan.


Allereerst kijkt ze goed naar mijn gebit, of ik zeker weten geen gaatjes heb. Mijn gebit ziet er gelukkig goed uit, ik mag door met de behandeling. Ik vraag nog even hoe het zit met mensen die wel een gaatje blijken te hebben. Zij hoeven deze behandeling niet te betalen en mogen op een later moment terugkomen, als het gaatje is gevuld. Maar ik mag door en dus wordt de before-foto gemaakt.

Er wordt een klem in mijn mond gestopt en Claudia begint met het aanbrengen van een soort rubberen laag om mijn tandvlees en lippen te beschermen. Na deze laag wordt de BriteSmile whiteninggel op mijn tanden aangebracht. Claudia maakt het me zo comfortabel mogelijk. De stoel wordt in relax-stand gezet, de dvd gaat aan en ik krijg een koptelefoon en de afstandbediening. Bijna alsof ik thuis op de bank zit en Friends kijk. Bijna dan, want ik heb nog steeds die oncomfortabele klem in mijn mond.

De BriteSmile-methode maakt gebruik van een lamp om de whitening gel te activeren. Deze lamp is speciaal voor het bleken van tanden ontwikkeld. Het blauwe licht dat uit de lampen komt geeft, in tegenstelling tot de andere methoden, geen warmte af en het licht bevat geen UV-straling. Drie keer twintig minuten schijnt deze lamp op mijn gebit en wit zijn mijn tanden!


Na iets meer dan anderhalf uur loop ik de kliniek uit. Ik heb de foto's meegekregen, zodat ik deze trots kan showen aan wie ze maar wil zien. Ook kreeg ik nog een aantal regels waar ik me vandaag aan moet houden, voor het beste resultaat van de behandeling. De eerste 24 uur mag ik bijvoorbeeld geen kleurstoffen en cola light. Gelukkig heb ik een uitgebreide flyer meegekregen, waar recepten opstaan. Anders zou ik niet weten wat ik wel en niet zou mogen. En ach, 24 uur geen cola light heb ik best over voor mijn stralend witte glimlach.

Want echt, mijn tanden zijn witter dan wit. Ik kan niet stoppen met naar mezelf te kijken en zou het liefst honderd keer op de foto gaan. Als ik de after-foto naast de before-foto leg, schrik toch wel even. Dacht ik dat mijn gebit er mooi uitzag, de foto's bewijzen stiekem toch het tegendeel. En het kost wel wat, maar je hebt wel voor de komende jaren een stralende lach en dat is heel wat waard.

Kijk voor meer informatie en prijzen op de website van WIT


*******

Wil je zelf voordelig kennis maken met de WIT? Maak dan gebruik van het speciale Vrouw.nl-arrangement voor slechts ¤ 369,- p.p.

------------------------------------------------------------

WIT Kortingsbon

Ja, ik maak graag gebruik van het voordelige Vrouw.nl-arrangement en betaal slechts ¤ 369,- p.p.

Naam:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Email:


Het Vrouw.nl-arrangement is geldig tot en met 15 juli 2008

------------------------------------------------------------