De Zwaluwhoeve is op en top genieten! (+ AANBIEDING)

Lichaam door Redactie Ze.nl

De Zwaluwhoeve ligt redelijk centraal en is dus vanuit heel Nederland goed te bereiken. Vanuit Haarlem doen we er anderhalf uur over, dus dat valt best mee. Op het eerste oog lijkt het alsof we verkeerd rijden, maar dan ineens doemt het complex op aan onze rechterhand. We zijn een beetje overdonderd, want het complex is mega groot en heeft een grote parkeerplaats aan de voorzijde.

Er zijn twee ingangen: één voor het beautygebeuren en één voor saunagasten. Wij melden ons bij de receptie in het saunagedeelte en worden hartelijk ontvangen door Willie Kubatz. Ze voorziet ons van slippers, geeft wat algemene uitleg en brengt ons naar onze kluisjes, waarin de badjas en de handdoeken al klaar liggen. We kleden ons om en vervolgens krijgen we van haar een zeer uitgebreide rondleiding door het hele complex. Ze vertelt dat dagelijks ruim 80 man personeel klaar staat om iedereen in de watten te leggen; je ziet dan ook overal personeel rondlopen.

Ook valt het ons meteen op dat het complex heel erg schoon is. Er valt letterlijk geen stofje te zien, zelfs niet aan de balken van deze oude verbouwde hoeve! Alles is ingericht in natuurkleuren, iets wat rust uitstraalt, en aan de muren hangen als tegenhanger de kleurrijke schilderijen van Josien Broeren. Deze schilderijen blijken tevens te koop te zijn. Willie Kubatz leidt ons naar de relaxruimte De Opdeel, waar we worden voorzien van een kopje koffie en wat lekkers. We krijgen van haar ook nog een plattegrond en een soort van Saunapaspoort, waarop onze dagindeling vermeld staat, en dan wenst ze ons een prettige dag. Nou, dat gaat vast wel lukken!


Het is heerlijk weer, dus we acclimatiseren eerst in de prachtige uitgestrekte tuin, waarin diverse zwembaden, sauna's en jacuzzi's te vinden zijn. Langzaam maar zeker wordt het steeds drukker en drukker. Ja, het prachtige weer is voor een ieder van ons een welkome verrassing. Dan valt ons oog op de Scrubruimte en we besluiten om onszelf eerst helemaal schoon te scrubben. Een zeer goed besluit blijkt, want mijn huid is daarna heerlijk zacht. Nog even in de hottub en dan is het alweer tijd voor de lunch. Een overheerlijke lunch mag ik wel zeggen! Eerst twee soepjes vooraf, daarna een noedelsalade met garnalen en brood en tot slot ook nog een smoothie van meloen. Mmmm!

Na de lunch hebben we nog slechts drie kwartier tot onze Stretch on music and relax-vitaliteitssessie, maar we willen toch nog even chillen in de Salounge. Foute beslissing, want ruim een uur later schrikken we pas wakker! Oops, sessie gemist... Maar de Salounge is dan ook echt te lekker. Het is een loungeruimte waar kleine zoutdeeltjes gedoseerd in de lucht geblazen worden. Terwijl we in ontspannen loungestoelen liggen, worden zo onze luchtwegen diep gereinigd. En dat is zeker te merken, want ik heb na dit uurtje geen trek in een sigaret! Ook voor mensen met een aandoening als astma is deze lounge een uitkomst, want een verblijf van een half uur in de Salounge staat gelijk aan een strandwandeling van drie uur. Straks nog maar eens een uurtje Saloungen!


Margreet Frens van de Zwaluwhoeve legt ons vervolgens nog wat uit over de speciale activiteiten van de Zwaluwhoeve. Zij bieden namelijk een totaalaanbod van sauna, beauty én wellness aan. Zo zijn er ook arrangementen mogelijk met wandel- en fietstochten door de prachtige omgeving van de Veluwe en met speciale vitaliteitsprogramma's. Je kan op hun site zelf je arrangement samenstellen. Bij de iets duurdere arrangementen krijg je een uitgebreide programma-uitleg en rondleiding, en dat maakt je bezoek aan de Zwaluwhoeve net iets persoonlijker. Qua beauty is er ook genoeg te beleven en aan de overkant van het complex zijn ze bezig met een Zwaluwhoeve-hotel, dat in september open gaat. De Zwaluwhoeve zelf is dus ook volop in beweging!

Na het gesprek is het tijd voor een Lomi Lomi Tempelmassage in het Beautycentrum. Deze traditionele massage is afkomstig uit Hawaï. Het brengt de energiestromen van het lichaam in balans, herstelt de vitaliteit, vermindert stress en stimuleert de bloedsomloop. Drie kwartier lang worden we onder handen genomen. Ik moet echt mijn best doen om niet in slaap te vallen, want het is echt genieten geblazen. Maar na de massage voel ik me alsof ik de hele wereld aan kan!

Inmiddels is het half zes, dus tijd voor het drie-gangen-diner. Ook deze is wederom heerlijk, bereid met verse producten en met het oog op de algehele gezondheid. Vooraf een stukje scholfilet op sla, als hoofdgerecht eendenborst en meloen met ijs als toetje. En dit alles is bereid door topkoks! Eén klein minpuntje: het bestek is niet zo goed gepouleerd en dat is een beetje jammer bij zo'n perfect bereide maaltijd in deze prachtige ambiance.


Na het diner nemen we een duik in het nieuwe zwembad en maken we nog gebruik van diverse sauna's op de twee saunapleinen die de Zwaluwhoeve rijk is. De Zoutsteensauna (ook goed voor je luchtwegen), de Infraroodsauna en het Kruidenbad zijn onze favorieten. In de Muzieksauna krijg je elk uur andere muziek te horen en je vindt er ook de IJsgrot, wat ook een zeer aparte ervaring is. Bij elke sauna staat netjes vermeld waar deze goed voor is en hoelang je erin moet blijven voor optimaal effect. Ook zijn er vele ruim opgezette douchegelegenheden, diverse warme en koude dompelbaden en mooie, schone toiletten. Overal vind je mooie terrassen en relaxruimtes en er zijn twee restaurants en meerdere cafeetjes. Je kan je op zo'n dag echt prima vermaken. Nog een pré voor de Zwaluwhoeve: er heerst hier geen kliekjescultuur van vaste gasten!

We sluiten onze saunadag af met een scrub en nog een uurtje in de overheerlijke Salounge. Fris en fruitig melden we ons daarna af bij de receptie en we krijgen ook nog een Goodiebag mee, met diverse kortingsbonnen en lekkernijen. Als we aan onze terugreis beginnen, voelen we ons als herboren en helemaal uitgerust... En dát is wat de Zwaluwhoeve wil bereiken bij haar gasten en bij ons is dat dus zeker gelukt!

Sauna & beautyresort "De Zwaluwhoeve"
Openingstijden: Iedere dag van 10.00 tot 24.00 uur.
Hele dag onbeperkt sauna ¤ 25,50 p.p., arrangementen vanaf ca. ¤40,- p.p.
Website: www.zwaluwhoeve.nl

*******

Wil je zelf voordelig kennis maken met de bijzondere faciliteiten van de Zwaluwhoeve? Maak dan gebruik van het speciale Vrouw.nl-arrangement voor slechts ¤ 57,- p.p.

Het arrangement houdt het volgende in:
- Ontvangst op de Zwaluwhoeve vanaf 11.30 met een heerlijke High Tea, bestaande uit:
* Een selectie uit verschillende theesoorten
* Bonbons
* Sandwiches
* Koekjes
- Gebruik van alle saunafaciliteiten tot 24.00 uur inclusief toegang tot de wereldprimeur De Salounge
- Vrij gebruik van scrubzout, showergel en SEAH Hairspa shampoo van Schwarzkopf Professional
- Deelname aan het vitaliteitsprogramma met keuze uit o.a.:
* Hot Yoga
* Hachi-Dan-Kin begeleide meditatie
* Stretch on music and relax
* Ashtanga/Power Yoga
- Ontspannende lichaamsbehandeling

Je wordt ontvangen in onze behandelruimte met uitleg over de behandeling en de producten. De behandeling begint met een reinigende lichaamspeeling. Vervolgens wordt er een heerlijke bodycreaming ingemasseerd die uw huid weer stralend zacht en glad maakt. Een totale ontspanning!

- Driegangen dinerbuffet

Je kunt gebruik maken van dit Vrouw.nl-arrangement door te reserveren via 0341 – 451993 en tegen inlevering van de bon. Het arrangement is geldig van maandag t/m donderdag t/m 9 oktober 2008.

------------------------------------------------------------


Zwaluwhoeve Kortingsbon voor het Vrouw.nl arrangement

Ja, ik maak graag gebruik van het voordelige Vrouw.nl-arrangement en betaal slechts ¤ 57,- p.p.

Naam:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Email:

Het Vrouw.nl-arrangement is geldig van maandag t/m donderdag t/m 9 oktober 2008.

------------------------------------------------------------