Word ook een skinny bitch!

Lichaam door Redactie Ze.nl

De scheldwoorden vliegen je om de oren. Rory en Kim winden er geen doekjes om. Schijt aan Atkins, Montignac en Sonja Bakker. Wie dun wil zijn, moet luisteren! Hun confronterende schrijfstijl spreekt zeker aan, maar in het eerste hoofdstuk wordt al duidelijk dat je vooral heel veel moet láten om een 'skinny bitch' te worden.

Stop!

Stop met roken, stop met drinken, stop met koffie, stop met vet, stop met suiker, stop met vlees, stop met zuivel. Kijk, natuurlijk weten we dat die rotzooi niet goed voor ons is. Maar het leven moet wel leuk blijven! Skinny bitches scoren vast meer mannen, maar de vraag is of die bij nader inzien niet liever op een terrasje zitten met een gezellige chubby chick dan met een graatmagere geheelonthoudster.

Het is allemaal wat rigoureus en om de skinny bitch-lifestyle echt aan te hangen zou je voortaan altijd boodschappen moeten doen bij natuurwinkels. Dat zal voor de meeste mensen een brug te ver zijn, maar de dames hebben een punt: gebruik je verstand!

Niet voor zwakke magen

Je wordt in dit boek toch even met je neus op de feiten gedrukt. En zoals die in het hoofdstuk 'je bent wat je eet' gepresenteerd worden, springen de tranen je in de ogen. Een voorbeeldje van een bekentenis van een slachthuismedewerker. Niet bestemd voor zwakke magen, je bent gewaarschuwd!

"Ik heb koeien voortgetrokken tot hun botten begonnen te breken, terwijl ze nog gewoon leefden. Ik bracht ze om de hoek en dan bleven ze in de deuropening steken, en dan trok ik tot hun huid openscheurde, tot het bloed op het staal en beton begon te druipen. Hun poten braken... en de koe begon dan te huilen met haar tong uit haar bek. En dan trek je verder, net zolang tot hun nek breekt."

Veganistisch

Noem me een zwakkeling, maar ik hield het niet droog bij dit fragment en de tientallen andere bekentenissen in dit hoofdstuk. Dierenmishandeling is onacceptabel. De schrijfsters van Skinny Bitch pleiten dan ook voor een veganistische leefstijl. Geen enkel dierlijk product meer dus. Zelf ben ik al jaren vegetariër, maar om nou ook alle zuivel te laten staan... Sorry dames, maar dat wordt me iets te gortig!

Toch heeft dit no-nonsense dieetboek een onuitwisbare indruk bij me achtergelaten. Ik raad het iedereen aan. Al is het maar om eens stil te staan bij wat je nou eigenlijk allemaal naar binnen werkt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Skinny bitch
Skinny bitch
Rory Freedman & Kim Barnouin
205 bladzijden
Uitgeverij Truth & Dare
ISBN10: 9049998917 | ISBN13: 9789049998912