Lekker Lush!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Het fijne van Lush is dat ze alleen maar producten verkopen, die effectief zijn en gemaakt van vers fruit, groenten, essentiële oliën en veilige synthetische stoffen en geen dierlijke ingrediënten bevatten. En, niet geheel onbelangrijk tegenwoordig, vermelden ze alle ingrediënten op de etiketten, staat er zelfs de verpakkingsdatum op én door wie je product is ingepakt.

Vrouw.nl realiseert zich dat het voor een eerste bezoek wat overweldigend kan zijn om te kiezen uit dat aanbod vol lekkers. Daarom hebben wij alvast enkele van onze favorieten op een rijtje gezet, om je een klein beetje op weg te helpen.

Als je thuis een bad hebt, dan moet je zeker eens kijken bij alle Lush-bruisballen. Heb je die niet, dan moet je gauw een romantisch weekendje met je lief boeken in een hotel mét bad. De bruisballen zijn eigenlijk kleine aromatherapiesessies. Tijdens een bruisexplosie komen alle etherische oliën vrij en doen hun werk. Wat de Sex Bomb doet, kun je waarschijnlijk wel raden. De oliën van jasmijn en ylang ylang zijn lustopwekkend. Sex Bomb tovert je om tot een liefdesgodin.

Shampoo komt meestal uit een fles. Eigenlijk altijd. Maar Lush zou Lush niet zijn, als zij er niet een andere draai aan zouden geven! Shampoo in een reepje. Of, in het geval van de Karma Momba Shampoo Bar, een rondje. Ieder tabletje is zo geconcentreerd dat je er ongeveer tachtig wasbeurten mee moet kunnen doen. Dat staat gelijk aan ongeveer drie flessen normale shampoo! Karma Komba Shampoo Bar bevat patchoeli en citroengras. Geeft een heerlijk mysterieuze geur en laat je haren glanzen!


In tegenstelling tot de meeste bedrijven, verkoopt Lush hun body butters niet in een potje. Ook zij verkopen dit weer in een reep. Buffy is speciaal gemaakt voor je billen en dijen. Verzorgt je huid terwijl het je ruwe huid scrubt met gemalen amandelen, rijst en adukibonen. Citroen en lavendel werken ontgiftend en verstevigend. Een waardevolle bondgenoot in de strijd tegen cellulitis!

Als je denkt dat Lush nog een relatief onbekend merk is, dan heb je het mis! Sterren als Angelina Jolie en Halle Berre komen regelmatig hun favoriete producten inslaan. Wanneer Halle tijdens een interview gevraagd wordt wat haar beautygeheim, is antwoord ze: "The best is Dream Cream by Lush … I’m stuck on the stuff!" Met ingredienten als olijfolie, havermelk en cacaoboter, wordt je huid zacht verzorgd. Kamille, lavendel en tea tree verminderen roodheid en irritatie. Prima geschikt voor de gevoelige huid.

En mocht je portemonnee nog vragen om een uitgave, dan kan je je nog wagen aan de massage bars van Lush. Je gebruikt dit bijna op dezelfde manier als een ouderwetse massage olie, maar je hebt geen last van een vettig flesje. Geen kans dat het uit je handen glijdt over je satijnen japonnetje, of je nieuwe beddengoed. De repen zijn gemaakt op basis van cacaoboter. Door de bar tussen je handen te masseren smelt deze boter, waardoor je een heerlijke olie krijgt. The Soft Coeur is klein, maar o zo sexy. Wie voor de heerlijke mix van honing en cacao gaat, moet niet bang zijn een dirty side van zichzelf te ontdekken. Want het zou toch eeuwig zonde zijn als je niet even probeert hoe het smaakt.

Kijk voor meer informatie op de website van Lush en shop ze!