Mannen verkiezen seks in het donker door laag zelfvertrouwen

Lichaam door Kimberly

Wij vrouwen kunnen best preuts zijn. Al helemaal als we ons – letterlijk – bloot geven tijdens een vrijpartij! Maar, ook mannen kunnen flink weifelen over hun lichaam. Zó erg, dat sommigen liever intieme tijden beleven in het donker.
 
Wij vrouwen zijn soms preutser dan preuts. Want eerlijk is eerlijk: seksen in een pashokje (lees: lekkere tl-buizen) of met de billen in het zand (lees: felle zon) is o zo zinderend maar o zo confronterend. In plaats van te genieten, zijn we continu bezig met onze cup, die zwabberende kipfilets en die overtollige vetjes op de heupen. Pff… Máár, volgens een nieuw onderzoek kan een man ook flink onzeker zijn over zijn lichaam. Zo onzeker, dat een kwart van de mannen liever de liefde bedrijft met de lamp uit. Deze voorkeur hebben ze vanwege hun schaamte over hun lichaam, aldus DailyMail. Schaamte? Welke schaamte? Nou: bierbuikje hier, kippenborstje daar, en dan hebben we het nog niet eens gehad over een – eventuele – pietepeuterige tampeloeris.
 
 
Beerbelly
64% van de mannen is het minst tevreden over zijn buik(je). Dat kwam uit onderzoek onder mannen tussen de 20 en 30 jaar naar voren. Een derde van de mannen heeft daarnaast het gevoel dat hun partner een beter lichaam heeft en 53% zegt dat hun vrienden betere bodies hebben. 
 
Ja, ja! Niet alleen wij vrouwen tellen zo nu en dan de calorietjes en verkiezen een slaatje boven een boterham, maar ook mannen houden voortdurend hun gewicht in de gaten. 61% bespreekt dan ook regelmatig de aanpak om wat overtollige pondjes te lozen, met hun vrienden. (En wij maar denken dat ze het over seks, voetbal en bier hebben…)  


Gewoon gezond
Een woordvoerder van Diet Chef, die het onderzoek leidde, zei: “Het onderzoek heeft een aantal verrassende resultaten. Ik was vooral verrast over het feit dat sommige mannen zo onzeker zijn dat ze tijdens de seks liever het licht uit hebben.” Ze voegt daaraan toe: “Hoewel het belangrijk is om je bewust te zijn van je lichaam, is het ook heel goed om daar niet continu mee bezig te zijn. Het allerbelangrijkste is om gewoon gezond te zijn, gevarieerd te eten en te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging.”
 
Verkiest jouw vent seks in het donker? En hoe zit dat bij jou?