Gezonde passie op de Veluwe

Lichaam door Redactie Ze.nl

In het buitenland is de ontspanwereld van een heel andere orde dan in Nederland. Enorme centra die van alle gemakken zijn voorzien, zorgen ervoor dat bijvoorbeeld de Duitsers dagenlang in een kuuroord kunnen vertoeven. De verwachting is dat, met de toenemende drukte in ieders leven, de Nederlandse wens om optimaal te relaxen ook nog verder zal toenemen. En op die ontwikkeling spelen de Epenaren Gert en Karen van Steen in. Eind 2003 werd het idee geboren en het koppel besloot het roer helemaal om te gooien. Ze wisten zeker dat hun grote wens, een eigen wellnesscentrum, een succes zou kunnen worden. Ondanks dat ze beide niet uit de wellnessbranche afkomstig zijn, gingen ze er 100% voor en ruim vijf jaar later is de Veluwse Bron een feit. Vrouw.nl stapte op de dag van de opening naar binnen.

Het complex van de Veluwse Bron oogt en ruikt volkomen fris en nieuw. Dat is niet zo gek, aangezien de officiële gasten van de opening hun hielen nog maar amper gelicht hebben. We worden met een grote, oprechte glimlach ontvangen en die lach achtervolgt ons de rest van de dag, waar we ook gaan. We nemen plaats in één van de comfortabele banken en kijken op ons gemakje rond. De kleuren van het hele complex zijn prima op elkaar afgestemd. Natuurlijke grijs- en bruintinten worden opgepept met fel oranje. Het frisse groen van diverse planten maakt het geheel af. Eigenaresse Karen licht toe: "Bij de Veluwse Bron hanteren we het concept 'ontmoeting met de natuur'. De kleurstelling van de inrichting is daar helemaal op afgestemd. De aardse kleuren sluiten aan op de producten en diensten die we bieden. Dat varieert van de cosmetica die we gebruiken, tot de bioresonantie en health checks die onze gezondheidsdeskundigen uitvoeren."

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Ontspannen in de Veluwse Bron gaat dus verder dan wat dobberen in een badje en zweten in een sauna. Het gigantische, maar toch knus aandoende gebouw, herbergt een diversiteit aan mogelijkheden. Origineel, volledig en 'oog voor detail', dat zijn de kernwoorden die je te binnen schieten als je de Veluwse Bron betreedt. Zo kan de gast genieten van het complete oosterse badhuis met hammam, de uitgebreide rasul, waar je jezelf met klei kunt verzorgen, een ijskoude gletsjergrot als alternatief voor een dompelbad, verschillende soorten sauna's in verschillende maten en het prachtige zwembad, van waaruit je uitkijkt over het naastgelegen meertje. Je kunt totaal ontspannen in de originele strandkamer, waar je voeten door het zachte zand strijken en de geluiden van de golven je in slaap wiegen. Zonnebanken, massagebedden en -stoelen zijn vrij te gebruiken. Je hoeft alleen je polsbandje voor een kastje te houden en het gebruik wordt automatisch op je rekening bijgeschreven. Geen gedoe met muntjes en van te voren reserveren dus.

Het terrein, dat circa 21 hectaren telt, bevat een meer waar het zuivere water als een natuurlijke kwel omhoog borrelt. Tussen het extra horeca-paviljoen en het hoofdgebouw ligt een grote zonneweide en staat een waar wellness-dorp. Sfeervolle gebouwtjes van Fins geurend kelohout herbergen onder andere een Wildobservatiesauna, een Veluwse Stuifzandsauna compleet met berkenblaadjes en een hete, heerlijk geurende Pakistaanse Zoutsteenmijn. Een groot zwembad, een zoutwaterbad, een bruisbad en diverse whirlpools maken het geheel af.

De Veluwse Bron onderscheidt zich door de verzorgde en bijzondere aankleding, maar gaat daarin net wat verder dan gebruikelijk. De badgasten lopen rond in badjassen, badkleding is namelijk slechts toegestaan op de laatste dinsdag van de maand. Om te voorkomen dat iedereen je in je blootje onzeker het zwembad in ziet stappen, zijn overal zichtlijnen onderbroken. Strategische lage muurtjes in de douchesruimtes en langs de zwembadtrappen zorgen ervoor dat je je discreet in het water kunt laten zakken en niet door ongewenste blikken wordt lastiggevallen. Vooral voor newbees op het gebied van wellness een hele geruststelling.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Het beauty- en gezondheidscentrum is van alle gemakken voorzien. Bijzonder vriendelijke dames, het overgrote deel van het personeel is vrouwelijk, zijn intensief getraind op het geven van hot-stone-massages, sportmassages, Japanse massages en massages van gezicht, rug, handen, voeten en de rest van het lichaam. De gezondheidsspecialisten doen health checks en adviseren bij pijnlijke gewrichten, stress, diabetes, slapeloosheid, darmproblemen of andere klachten.

Bij de Veluwse Bron kom je absoluut tot rust. Je vergeet, mede door de rustgevende muziek en heerlijke geuren, de dagelijkse sleur en komt volledig tot jezelf. Alle personeelsleden zijn even aardig en behulpzaam en de passie straalt er vanaf. Aan elk klein detail is gedacht. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Want voor je vertrekt, kun je genieten van heerlijke dranken en spijzen in restaurant Eindeloos. Om vervolgens zeer voldaan terug naar huis te gaan.

Meer informatie over De Veluwse Bron vind je op de website.