Afslanken in het weekend

Lichaam door Redactie Ze.nl

Om te zorgen dat je tijdens het weekend niet helemaal de fout in gaat hier een aantal tips:

- Plan in het weekend veel leuke activiteiten voor jezelf in. Denk aan lekker wandelen, fietsen, of spelen met je kinderen in bijvoorbeeld de speeltuin. Probeer hangen op de bank in ieder geval altijd te vermijden in het weekend.

- Vind je dat je jezelf wel een beetje mag verwennen na een week lang goed je dieet te hebben gevolgd? Denk dan eerst nog een keertje na! Het is toch zonde om je hele week hard werken in het weekend weer teniet te doen door het eten van ongezonde snacks en maaltijden? Je mag jezelf best belonen, maar bedenk dat er ook andere manieren zijn. Koop bijvoorbeeld dat leuke t-shirt, die goede cd of die lekkere bodylotion voor jezelf. Of trakteer jezelf op een grote bos bloemen.

- Wil je het weekend het liefste ontspannen en relaxed doorbrengen? Dat kan best, maar ga dan wel eerst iets actiefs doen: zoals een lange wandeling maken of een fietstocht en ga daarna lekker ontspannen in bad. Ontspannen en relaxen betekent niet automatisch dat je niets doet.

- Misschien is jouw weekend wel helemaal niet zo ontspannen en relaxed als we hierboven beschrijven. Misschien bestaat het wel uit de hele dag rennen en vliegen. Boodschappen doen, kinderen naar allerlei activiteiten brengen en helpen met huiswerk. Door alle drukte kom je er misschien niet altijd aan toe om ook nog gezond te eten. Dit kun je oplossen door van tevoren een goede planning voor jezelf te maken. Plan van te voren gezonde maaltijden en tussendoortjes in en wees jezelf zo telkens een stap voor.

- Ook in het weekend geldt: sla nooit het ontbijt over. Je mist natuurlijk je normale dagelijkse routine, maar probeer toch altijd te ontbijten. Hierdoor komt je stofwisseling op gang. Daarnaast is het natuurlijk erg gezellig en ontspannend om met hele gezin aan een gedekte ontbijttafel te zitten.

- Wil je jezelf tijdens het weekend toch op wat lekkers trakteren, blijf dan altijd bewust van wat je neemt en hoeveel. Je mag best genieten van een glaasje wijn en een toastje of wat chips, maar doe dit altijd met mate. Kies ook één moment op de dag om wat lekkers te nemen. Dus niet een stukje taart in de middag én wijn en toastjes in de avond, maar of de taart of de wijn en toastjes.

Kijk voor meer informatie op de website van Valtaf.nl.