Een strakke buik in zes weken?

Lichaam door Redactie Ze.nl
Het Wasborddieet

combineert diëten met work-outs. In eerste instantie richt schrijver David Zinczenko zich echt op de buik, maar voor de vrouwen pakt hij ook andere thema's aan. Denk bijvoorbeeld aan slanke benen, work-outs voor moeders en de invloed van hormonen. Ook heeft hij een trainingsprogramma ontworpen voor na de bevalling.

Klinkt geweldig natuurlijk, maar ik vraag me meteen af wanneer ik nu echt aan de slag mag. Ik heb namelijk het idee dat ik alleen maar voedingsadviezen krijg in de eerste honderd bladzijden. Leuk natuurlijk, maar ook ik weet dat de stofwisseling 's nachts door gaat. En wat heb ik aan info over welke groenten en fruit kankerverwekkend zijn en welke juist dan weer heel gezond zijn. Daar geloof ik helemaal niet in. Als we door onze voeding echt kunnen voorkomen dat we kanker krijgen, dan zou iedereen toch al hetzelfde eten?

Toch lees ik door, want ik wil toch wel heel graag een aantal kilootjes kwijt. En ik ben er door de interviews met vrouwen die het dieet gevolgd hebben, ook van overtuigd dat dat kan. Maar met de bladzijde, waarop nog meer wordt uitgelegd, zakt de moed me toch in de schoenen. Wat dat betreft moet je dus echt een volhouder zijn en dat alleen al bij het doornemen van het ruim vierhonderd bladzijden tellende boek. Dat is meteen een minpuntje, want vrouwen hebben toch helemaal niet zoveel tijd om te lezen. Wij willen gewoon een korte inleiding en beschrijving van wat we per week moeten doen.

Maar voor wie echt gemotiveerd is, wordt het op het helft van het boek toch allemaal duidelijk. Zinczenko legt helder uit wat we mogen eten iedere dag en welke oefeningen we moeten doen. Ben je geen ster in al die trainingstermen als crunches, rug-extensions en schouderdrukken. Geen probleem, het boek bevat duidelijke foto's van alle oefeningen. Deze kun je zowel thuis als in de sportschool doen. Het laatste vind ik prettiger, want dan is je instructeur ook een stok achter de deur om door te gaan. Daarnaast let hij op je houding, zodat je de oefeningen ook goed uitvoert, want dat is natuurlijk wel van belang.

Wat mij betreft is Het wasborddieet voor vrouwen een helder en vlot geschreven werk, waardoor je ook echt kunt afvallen en beter in je vel zit. Maar je moet wel ontzettend gemotiveerd zijn en het niet erg vinden om eerst een groot aantal bladzijdes door te nemen, voordat je daadwerkelijk aan de slag kan.


Het wasborddieet voor vrouwen
David Zinczenko & T. Spiker
432 bladzijden
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789027469748