Licht over gewicht

Lichaam door Redactie Ze.nl

Het boek Licht over gewicht heeft maar 115 bladzijden, maar lijkt de spijker precies op zijn kop te slaan. Geen caloriearme menu's en psychologische termen. Angèle Bakker gooit het over een andere boeg. Gewoon via simpele opdrachten ontdekken waar het probleem werkelijk om gaat. Waarom is het diëten hiervoor nog niet gelukt? En vooral: hoe sla je een weg in die bewandelbaar is, ook voor een langere tijd? Daarom, geen hopeloze diëten, maar je complete lifestyle aanpassen.

Door middel van korte stukjes tekst en simpele opdrachten in de eerste hoofdstukken, vind je uit waarom je eigenlijk wilt afvallen en krijg je inzage in je eigen eetpatroon. Wat eet je, hoeveel en - erg belangrijk - waarom? Diëten kan gevaarlijk zijn en zorgt vaak voor een jojo-effect. Daarom is je levensstijl aanpassen veel beter, dan een dieet dat op langere termijn niet vol te houden is. En dat betekent natuurlijk ook bewegen. Daar besteedt Angèle Bakker eveneens aandacht aan.

Toch blijft het lastig om het vastgeroeste patroon te doorbreken: we eten teveel, bewegen te weinig en kunnen allerlei lekkernijen niet weerstaan. Daarnaast krijgen we de laatste jaren volop advies voor een healty lifestyle. En geef toe, de meeste tips kennen we allang: we weten dat we een half uurtje per dag moeten bewegen, en dat een vrouw ongeveer 2000 kilocalorieën per dag binnen moet krijgen. Het boek Licht over gewicht kan dan ook als handleiding worden gebruikt om sommige feiten nog eens op te zoeken of tot nieuwe inzichten te komen.

Verder staat de bundel vol met illustraties en in te vullen schema's. Het leest makkelijk weg en de opdrachten zijn simpel. Piece of cake, denk je als je het boek leest. Maar dan komt het zwaarste deel en dat is het uitvoeren: daar is meer doorzettingsvermogen voor nodig. Gelukkig begeleidt het boek je stap voor stap: analyseer je eetpatroon en kijk wat je wel en niet moet veranderen. En dat betekent niet dat je volgens Angèle Bakker alle producten moet laten staan die je écht lekker vindt!


Licht over gewicht
Bakker, A
115 bladzijden
Uitgeverij Stili Novi
ISBN 9789078094135