Dode Zee in een potje

Lichaam door Redactie Ze.nl

De Dode Zee, een laaggelegen meer in Israël en Jordanië, is een rijke bron van mineralen. Het water en de modder hebben een therapeutische invloed op de huid. Niet voor niets wemelt het er van de ronddobberende psoriasispatiënten. Een ticket is zo bespaard. De kuurproducten van Zarqa, zoals de Sensitive Bodybutter, staan bol van de werkzame stoffen uit de Dode Zee.

De producten van Zarqa zijn geschikt voor mensen met een droge en (zeer) gevoelige huid. De verzorgingslijn bestaat uit meer dan veertig producten voor lichaam, gezicht en haar. De producten bevatten, net als de Black Mud en de Dode Zeezouten, een hoog gehalte aan diverse mineralen en sporenelementen, zoals: Magnesium, Calcium, Kalium, Broom. Bovendien zijn de kuurproducten vrij van kleurstoffen, parabenen, paraffine en dierlijke extracten.

De Sensitive Bodybutter is ontwikkeld voor mensen met een verstoorde vocht/vetbalans. Anders gezegd: voor mensen met een droge, schrale of schilferige lichaamshuid. Zarqa adviseert om de gevoelige plekjes drie keer per dag in te smeren. De betaalbare pot van 250 ml nodigt echter uit om het hele lichaam in te smeren.

Sheabutter heeft als eigenschap dat het smelt op lichaamstemperatuur, waardoor de huid niet lang vettig aanvoelt. Na een week smeren voel ik duidelijk verschil tussen het plekje op mijn rug waar ik nét niet bij kan, en de rest van mijn huid die zacht en soepel is geworden. Een minpuntje is de geur. De balsem zou parfumvrij zijn, maar ruikt muf. Verder niets dan lof.


Zarqa Sensitive Body Butter
adviesprijs: 14,95 euro
Verkrijgbaar bij De Tuinen, Gezond en Wel winkels en reformzaken

www.zarqa.nl.