Goed in je vel

Lichaam door Redactie Ze.nl

Alle goede bedoelingen ten spijt, is het voor veel mensen moeilijk hun gezonde eet- en beweegpatroon vol te houden. Wanneer je op je gewicht let, kun je je slap en futloos voelen en behoefte hebben aan wat extra energie. Er is nu een nieuwe complete multivitamine die je de juiste ondersteuning geeft wanneer je op je gewicht let: Davitamon Compleet + Gezond Gewicht. De natuurlijke extracten groene thee en ginseng zijn speciaal toegevoegd om je stofwisseling te bevorderen en je energie op peil te houden.

gezondgewicht_1_pad_HR

Goed voor je stofwisseling én energie!
De Chinese traditionele geneeskunde is één van de oudste medische tradities ter wereld. Al meer dan 5000 jaar maken deze Oosterlingen gebruik van allerlei kruiden om het lichaam in goede balans te brengen. Groene thee wordt al eeuwenlang in China gedronken en toegepast als geneeskrachtig middel. Groene thee-extract bevordert de stofwisseling en vermindert het hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel in balans houdt. Een belangrijk bestanddeel van groene thee-extract is de krachtige antioxidant EGCG, die ondersteuning geeft bij gewichtsbeheersing. Naast groene thee bevat Davitamon Compleet + Gezond Gewicht ook ginseng, waar de Chinese traditionele geneeskunde ook al eeuwenlang gebruik van maakt. Ginseng is een natuurlijk plantenextract afkomstig van de wortel van de Ginseng plant en geeft het lichaam extra kracht en energie.

Tips
Onze manier van eten is de afgelopen dertig jaar behoorlijk veranderd. We eten niet meer keurig drie maaltijden per dag, maar op onregelmatige momenten en wanneer we maar trek hebben. Daarnaast wordt de gezonde hap steeds vaker verruild voor afhaal- en kant en klaar maaltijden. Zelf achter het fornuis staan en uitgebreid koken, doen we steeds minder. Onderstaande tips kunnen je helpen bij het behouden van een gezond gewicht:
- Een kleine aanpassing kan al verschil maken. Eet meer groente, fruit en vis en minder vlees. Eet meer bruin brood en minder beleg, voldoende magere of halfvolle zuivelproducten en minder snacks.
- Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Sla deze maaltijd niet over. Met een goed ontbijt breng je namelijk je stofwisseling weer op gang. Een gezond ontbijt zorgt voor meer energie, vitaliteit en een goed humeur.
- Combineer je nieuwe eetgewoonten met meer beweging. Je hoeft niet per se direct de sportschool in te duiken, vaker de fiets of de trap nemen helpt ook al!
- Af en toe te veel eten is niet erg, doe het de dag erna wel wat rustiger aan en kies bijvoorbeeld wat vaker voor fruit.
- Zoetigheden, vetrijke voedingsmiddelen en alcoholhoudende dranken zorgen al snel voor meer calorieën dan we nodig hebben en kunnen verbruiken. Laat ook dat tweede portie eens staan en kies niet altijd voor het grootste formaat.
- Zorg dat je wel voldoende waardevolle voedingsstoffen binnenkrijgt als je op je gewicht let. Neem zonodig een complete multivitamine zodat je zeker bent dat je lichaam niets tekort komt.