Reportage: Workshop Laura Mercier Cosmetics.

Lichaam door Redactie Ze.nl

Als vervolg op de aangename persdag bij Skins Cosmetics ben ik uitgenodigd om eens een workshop bij te wonen van Laura Mercier Cosmetics. Daar ging ik, zonder make-up de stad in. . . .

Gelukkig werd ik al snel op mijn gemak gesteld door Amanda, de Laura Mercier-expert. Mijn gezicht werd gereinigd en gehydrateerd met een anti-ageing dagcrème. Vervolgens werd er een foundation primer aangebracht. Deze primer heb ik al in bezit, maar helaas gebruikte ik het product niet zoals het hoort, namelijk over de dagcrème.

Amanda draagt de werkwijze en filosofie van Laura Mercier uitstekend uit. Deze filosofie heeft als kenmerk dat de huid als basis heel belangrijk is. Laura gelooft dat een mooie look begint met een goed uitziende en gezonde huid. De foundations hebben allemaal geel als basis, die naadloos aansluiten op de natuurlijke ondertoon van de huid van de meeste vrouwen.

Wat mij vooral opviel in deze fase, is dat er veel aandacht was voor de concealer, deze werd aangebracht in een soort rechthoekje onder mijn oog en vastgezet met een hele fijne poeder op basis van Franse kasjmier-talk. Hiermee creëer je een rustig beeld en is de basis zo goed als af.

Nu wordt er gekeken naar de ondertonen in mijn huid en de kleur van mijn ogen en haar. Ik vond het heel verrassend dat er voor kleuren werden gekozen die ik normaal zelf niet zou kiezen. Dit is nou juist de reden waarom ik deze workshop zo positief heb ervaren. Ik heb geleerd welke kleuren bij mij passen en hoe deze aan te brengen. Na de oogschaduw volgt het in vorm brengen en wellicht accentueren van de wenkbrauwen. Mijn wangen kregen een lichte blusher die de illusie creëerde dat ik meer jukbeen heb dan in werkelijkheid.

Tenslotte de lippen, Amanda koos voor mij een hele rustige roze bruine gloss. Omdat mijn lippen aardig wat pigment van zichzelf hebben was het niet nodig meer kleur aan te brengen.

Omdat ik zelf veel met cosmetica bezig ben, is het moeilijk mijn make-up over te dragen aan een ander. Maar ik moet zeggen, het is me erg meegevallen. Sterker nog, het was een zeer positieve ervaring. De uitleg over de werkwijze en de kleuren keuze waren uitstekend en ik heb een leuke ochtend gehad. Vervolgens heb ik de technieken met betrekking tot het creëren van een flawless face afgelopen week in de praktijk gebracht en heb daarmee veel complimenten gekregen.

Het doel van Laura Mercier is om de schoonheid die je van nature bezit te verbeteren door het positieve te accentueren. Dit is wat mij betreft heel goed gelukt.

Meer informatie op de website van Laura Mercier.
product_438_laura_mercier_flawless_face_mineral_kit