'Diana, in vertrouwen'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Bijna iedereen weet nog wel waar zij of hij was op 31 juli 1997, de dag dat Prinses Diana verongelukte. Er bestaan vele theorieën over het hoe en waarom van haar dood. Ook werd er gespeculeerd over de vele minnaars die Diana had binnen haar huwelijk met Prins Charles, en de reden waarom Diana zichzelf regelmatig verwondde, leed aan Boulimie, en een slaappillen verslaving had.

'Diana, in vertrouwen biedt antwoorden op de tot nu toe vele onbeantwoorde vragen over Diana, de Prinses van Wales'

Simone Simmons vertelt in dit boek - naar eigen zeggen - openhartig over hoe Prinses Diana écht was, over de minnaars van Diana en haar fascinatie voor spiritualiteit, Diana's liefde voor Charles en haar kinderen, de redenen dat zij zichzelf verwondde en Koninklijke familie kwesties.

Of het verhaal dat Simons vertelt de waarheid en oprecht is, dat is natuurlijk altijd nog de vraag. Behalve dat de schrijfster graag over haar vriendschap met Diana vertelt, heeft ze het ook maar al te graag over zichzelf. Ze vertelt vooral openhartig over hoe goed zij voor Diana was, hoe vaak zij haar gewaarschuwd heeft en hoe zij Diana beschermde.

Af en toe betrapte ik mij zelf er op dat ik het vervelend begon te vinden om het boek - bestaand uit 18 hoofdstukken en 12 pagina's met foto's, verdeeld over 295 bladzijden - verder te lezen. Vooral als Simone Simmons op een bijna denigrerende manier over de - in haar ogen- naïeve, labiele en geld verspillende buien van haar harts vriendin Diana schrijft begon ik steeds meer te twijfelen aan de integriteit van Simone Simmons. Als de opbrengst van dit boek nou naar een stichting of organisatie met betrekking tot aids of landmijnen oid was gegaan - waar Prinses Diana met veel liefde liefdadigheids werk voor deed -, in plaats van in Simone Simmons haar eigen zak, dan had ik haar verhaal over Diana 'Prinses der Harten' misschien wel geloofd...

Afbeelding verwijderd door redactie
Simone Simmons
'Diana, in vertrouwen'
ISBN 90-225-4361-7
Uitgeverij De Boekerij