Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De tofste rooftopbars van Rotterdam

Als er een stad bekend staat om z’n skyline in Nederland dan is het wel Rotterdam. Het mag dan wel geen New York zijn, maar indrukwekkend is het zeker wel. Daarom is dit ook dé plek om op een rooftop te genieten van een drankje. 

rooftopbars RotterdamLees ook: Dit zijn de leukste pop-up terrassen van Rotterdam

Hotel Nhow Rotterdam

Bovenop het Nhow hotel naast de Erasmusbrug vind je een prachtige rooftop met uitzicht op de stad. Deze rooftopbar is in 2014 zelfs verkozen tot beste hotelbar van Rotterdam. Met een prachtig dakterras is het ook in de zomer hier heerlijk vertoeven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door nhow Rotterdam (@nhowrotterdam) op

Adres: Wilheminakade 137

Op Het Dak

Deze rooftop garden ligt in hartje Rotterdam. Middenin de grote stad waan je jezelf in het groen tussen de groenten, bloemen en andere planten. Je kunt hier terecht voor heerlijk versbereide maaltijden, cocktails en andere lekkere drankjes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OP HET DAK (@ophetdak) op

Adres: Schiekade 189, Rotterdam

Fontein

Bij restaurant Fontein hebben ze een prachtig dakterras met een 360-graden uitzicht op het Hofplein. Ook kun je vanaf hier de hele stad zien en bij helder weer heb je zelfs uitzicht op Den Haag. Op het dakterras kun je genieten van een borrel en mocht je een hapje willen eten kan dat in het overdekte restaurant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fontein (@fontein.rotterdam) op

Adres: Hofplein 19, Rotterdam

Luchtpark Hofbogen

Nog een bijzonder plekje bij het Hofplein is Luchtpark Hofbogen. Dit is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. In het stadspark kun je picknicken, loungen of gewoon een stukje wandelen met een prachtig uitzicht. Op het dak heb je niets door, maar je bevindt je hier bovenop het station Hofplein. Hoewel dit niet echt een bar is, zijn er beneden wel genoeg gelegenheden om een drankje te halen en bovenop dit unieke terras te zitten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hofbogen (@hofbogen) op

Adres: Station Hofplein, Rotterdam

STROOM Rotterdam

Hoewel dit dakterras meestal wordt gebruikt voor privé events, vinden er ook regelmatig pop-up events plaats waar iedereen naartoe kunt. Op dit dakterras heb je een waanzinnig uitzicht over de Rotterdamse skyline en daarnaast hebben ze het dakterras zo ingericht dat je jezelf in een hele luxe setting begeeft.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stroom Rotterdam (@stroomrotterdam) op

Adres: Lloydstraat 1, Rotterdam

Beeld: iStock

Lees ook: De tofste rooftopbars van Amsterdam