DVD: Charlie's Angels

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Sabrina (Kate Jackson), Kelly (Jaclyn Smith) en Jill(Farrah Fawcett), drie sexy ( lees: jaren zeventig sexy ), zeer ondernemende meiden op een saaie Politie Academie worden via diezelfde academie door ene Charlie (John Forsythe) ingehuurd om voor zijn detective bureau - het 'Charles Townsend Detective Agency'- te gaan werken. Zo onstaan in 1976 de Charlie's Angels. Voor wie na vijf seizoenen, 106 afleveringen, dertig jaar herhalingen en verschillende remakes nog niet weet waar dit over gaat: Charlie's Angels is een zeer populaire TV serie uit de jaren zeventig. Deze serie veranderde het beeld van de vrouw op TV. De Angels lieten zien dat vrouwen er op uit kunnen trekken, dezelfde baan als mannen kunnen hebben, en het werk misschien nog wel beter doen ook.

In seizoen twee heeft Jill ( Fawcett) de Angels inmiddels verlaten om in Spanje aan autoraces mee te gaan doen, en haar jongere zusje Kris (Cheryl Ladd) komt als nieuwe kracht het misdaad bestrijdende Charlie's Angels team versterken. Nog maar net aangekomen mag Kris meteen laten zien wat ze waard is, want Charlie - die zich altijd en eeuwig verschuilt, en zijn stem laat horen via een speakerbox-, is ontvoerd op Hawaï. De Angels gaan samen met Charlie's rechterhand en trouwe goedzak Bosley (David Doyle) proberen hem te bevrijden.

Zo begint de eerste aflevering. En tijdens de in totaal 26 afleveringen die op deze luxe 6 dvd box zijn te volgen, krijgen de Angels nog een aantal spannende opdrachten. Zo doen de meiden o.a. mee aan een schoonheidswedstrijd om er achter te komen wie de deelneemsters bedreigt, worden ze stewardessen om een moordenaar te pakken te krijgen in een vliegtuig zonder piloot, worden ze ingehuurd als de bodyguards van Sammy davis jr. om hem zo te beschermen tegen ontvoering, ontdekken ze een illegale babyhandel, en worden zijzelf gegijzeld een paar keer bijna zelf het slachtoffer van moord.

In de jaren zeventig ging het bij het maken van een TV serie nog om kwaliteit. En dat is bij Charie's Angels duidelijk te zien. Voor elke aflevering is de tijd genomen om het allemaal zo mooi mogelijk te maken. Het haar, de kleding en make-up van de Angels zit altijd perfect. De omgeving en inrichting zijn prachtig en tegenwoordig helemaal retro. Het geweld in de scènes bestaat uit gewoon één goede tik geven of - in het uiterste geval- één keer op de boef schieten. En zonder een spatje bloed wordt die netjes afgevoerd naar het ziekenhuis en gered. De meiden zijn slim, en met hun charme lossen ze elke misdaad op.

Charlie's Angels 'The complete second season? is - net als 'The complete first season?- heerlijk om naar te kijken. En om met een bak popcorn en een goed glas limonade - met vriendinnen of gewoon alleen -, ouderwets van te genieten. Gooi je haar los en laat je meeslepen in hun avonturen. Charlie's Angels is seventies Girl Power van de bovenste plank!

Afbeelding verwijderd door redactie

Charlie's Angels
- The complete second season -
6 DVD Box

Speelduur : meer dan 20 uur.
Leeftijd : 6 jaar en ouder Aktie.