Film: Pride & Prejudice (met winaktie!)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het verhaal speelt zich af in het Engeland van de jaren 1800, waar je als vrouw maar één hoofdzorg hebt: het vinden van een (welgestelde) man. De film volgt het gezin Bennet bestaande uit 5 zussen, hun hysterische moeder en de gemoedelijke vader (Donald Sutherland). Rode draad is de door trots en vooroordelen weggedrukte sluimerende liefde tussen de wijze zus Elizabeth (Keira Knightley) en Mr. Darcy (Matthew McFadyen)

Voor wie:
Ben je een eeuwige romanticus, hou je van Engelse landschappen, rustige beelden en dito muziek én ach, ben je bereid hiervoor wat in te leveren aan echt inhoudelijke diepgang en details dan is dit een heerlijke film voor een regenachtige zondag. Gewoon een lekkere film die je ook nog het gevoel geeft ?cultureel-historisch? bezig te zijn geweest.

Voor wie niet:
Ben je een echte fan van het boek of de nog legendarischere BBC-serie, hou het dan daar maar bij. Deze film is een beknopte samenvatting van de serie. Doordat er bijna geen gebeurtenissen worden weggelaten in deze vereenvoudigde versie, gaat dit ten koste van de karakters en achtergronden. Dat Colin Firth zijn roem dankt aan zíjn vertolking van Mr Darcy uit de tv-serie wordt terecht bevestigd want de vertolking van acteur Matthew McFadyen haalt het in deze film bij lange na niet.

Kortom, een film die je simpel en eenvoudig in alle rust over je heen moet laten komen. Aan het eind van de film zal je blij zijn dat de tijden zijn veranderd voor de vrouw van nu (of blijven we wel stiekem hopen op die romantiek van toen?.??)

De film draait sinds 22 september in de Nederlandse bioscopen.
Op Vrouw.nl maak je deze week tevens kans op leuke Pride & Prejudice topjes met kant. Wil jij kans maken op één van de topjes die we weggeven? Geef dan het goede antwoord op de volgende vraag:

Wie speelt Mr Darcy in de tv-serie?

Mail je antwoord, tesamen met je adres en gebruikersnaam naar prijsvraag@vrouw.nl Zonder je gebruikersnaam zal je inzending niet worden geaccepteerd! Heb je nog geen gebruikersnaam? Registreer dan nu! Meedoen kan tot en met 11 oktober a.s.