De underdog op een trouwfeest

Vrije tijd door Jade
Huwelijksfeesten. Iedereen is mooi gekleed, er is een heerlijk buffet en iedereen lacht, danst en praat over bloemetjes en bijtjes. Maar wat als dit je ding niet is? 
 
In deze tijd van wetenschappelijke vooruitgang daalt de populariteit van het christendom snel. Toch trouwen er nog erg veel mensen voor de kerk, maar vooral 'omdat het traditie is'. Na de ceremonie volgt dan nog een groot feest, waar iedereen netjes en formeel gekleed is en waar dure gerechten en grote taarten worden geserveerd. En op dit avondfeest is het uiteraard de bedoeling dat er de hele avond wordt gepraat over hoe mooi de liefde en het getrouwde leven wel niet zijn.
 
Maar wat als dit je ding helemaal niet is? Wat als je er alleen heen moet, jij helemaal niet in het huwelijk gelooft, volledig atheïstisch bent en er liever gewoon niet heen zou gaan? Dan is een traditioneel trouwfeest bijwonen niet bepaald jouw favoriete bezigheid. Maar wat je mening ook is, het is de keuze van de bruid en de bruidegom om het zo te doen, en dan is het niet leuk als jij de hele avond je gezicht op standje onweer hebt staan. Hier dus enkele tips om te avond wat aangenamer te maken!

 
Geen date
Dit is natuurlijk een vervelende situatie op een trouwfeest, aangezien je dan bijna van iedereen de vraag krijgt: "Hoe gaat het in de liefde?" Het beste wat je kan doen is trots zijn op je vrije leven als single en daar dan ook regelmatig de voordelen van vermelden. Een aflevering Sex and the City kijken voor je vertrekt, is dan ook geen slecht idee. 
 
Laat je gaan
Een tweede gouden tip: laat je gaan! Sta daar niet de hele avond met je armen over elkaar in een hoekje. Ga lekker een gesprekje voeren met iemand of laat je gaan op de dansvloer. Een slokje alcohol kan hierbij wonderen doen, maar let op dat je niet te veel drinkt. Zeker als je in je eentje bent kan het wel eens erg beschamend eindigen... 
 
Bekijk het positief
Hoe je het ook went of keert, er zijn veel leuke dingen aan een trouwfeest. Het gigantische en overheerlijke dessertbuffet is er daar meestal één van... Laat je daar dus lekker gaan! Nog een voordeel: jij bent zeker weten niet de enige single. Dus kijk goed rond, want misschien loopt daar wel een mooie man in een strak pak (à la Jude Law, yes please!) en vang jij het bruidsboeket!

 
Dus dames, de conclusie: wanhoop niet als er een huwelijksfeest in je agenda gepland staat. Geniet ervan zoveel je kan, en vergeet niet dat je altijd jezelf moet blijven. Party on!
 
Ben jij wel eens in je eentje naar een huwelijksfeest geweest?